El propietari del pub Fissure de Lleida accepta vuit mesos de presó

    El seu advocat assegura que s'ha arribat a un acord amb la fiscalia i que el responsable del local ha lamentat "profundament" els fets

    El propietari del pub Fissure de Lleida ha declarat aquest dijous al jutjat d’instrucció 3 de Lleida com a investigat per un presumpte delicte de discriminació. El bar, situat al carrer Alfred Perenya de Lleida, va vetar en dues ocasions, concretament la nit de divendres 31 de març i la matinada del dissabte 8 d’abril, l’accés al local a un grup de joves amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals de l’associació. Segons l’advocat de l’encausat, Francesc Sapena, el propietari del Fissure ha lamentat “profundament” tot el que ha passat i ha recordat que aquest pub havia estat el que més gent amb síndrome de Down havia acollit abans dels fets. Considera el que ha passat un “contrasentit” però, tot i això, ha dit, “el sentit de responsabilitat de la direcció del pub ha propiciat que s’acordi amb la fiscalia una rebaixa de pena, però que no es quedin els fets sense sanció i evitar que es produeixin situacions de les mateixes característiques”. Aquest acord entre les parts seria que l’acusat acceptaria vuit mesos de presó per un delicte de discriminació, que no hauria de complir perquè no té antecedents. Aquest pacte però s’haurà de fer efectiu en una vista d’acord fixada pel 27 de juny.
    L’acusat ha declarat aquest dijous en fase d’instrucció per ordre del jutjat, després que aquest acceptés la querella de la fiscalia presentada contra els responsables del pub Fissure de Lleida arran de la denúncia feta el passat 10 d’abril per l’Associació Down Lleida. La fiscalia es va querellar contra el pub perquè considerava que s’havien vist vulnerats els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. Down Lleida també va denunciar els fets al departament de Benestar Social i l’Agència Catalana de Consum. Els Mossos d’Esquadra van anar al lloc al moment dels fets i van obrir una acta. El març de 2013 una discoteca de Sabadell tampoc va deixar entrar un grup de persones amb síndrome de Down.