Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

El Ple de les Borges amplia en 360.000 euros el Pressupost 2023

Avatar photo

Ara suma 7.508.644 euros, que també serviran per finançar la Festa Major i el manteniment de la Llar d’Infants

El Ple Ordinari de l’Ajuntament de les Borges Blanques d’aquest 29 de març ha aprovat, amb els vots a favor de l’Equip de Govern i l’abstenció de l’oposició l’ampliació del pressupost per un import de 360.183,95 euros, amb l’objectiu de donar cabuda a una desena més de projectes municipals que seran finançats a través del romanent de tresoreria. L’ampliació farà ascendir el pressupost municipal fins als 7.508.644,01 euros i servirà per finançar el reforma de l’accés a la Biblioteca Marquès d’Olivart, les noves pilones que milloraran la seguretat al voltant dels centres escolars i algunes de les propostes de la Festa Major, entre altres coses.

En concret, la sessió ha donat llum verda a destinar 360.183,95 euros provinents del romanent de tresoreria per a despeses generals i del romanent de tresoreria per a despeses amb finançament afectat, per finançar una desena de nous projectes. Destaquen 100.000 euros per finançar activitats de Festa Major; 44.300 euros per a les obres de reforma de l’accés a la biblioteca; 16.611 euros per a la instal·lació de pilones entorn dels centres escolars; 7.000 euros per a la instal·lació d’un nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, i 15.000 euros per al manteniment de les instal·lacions de la Llar d’Infants.

També està previst destinar 27.272,95 euros per al conveni amb la Diputació de Lleida ‘Paisatges de Ponent’ i 150.000 euros per estudis i treballs tècnics d’administració general. El pressupost inicial se situava en 7.148.460,06 euros, i, amb la suma de totes aquestes partides finançades amb romanent de tresoreria, ascendirà als 7.508.644,01 euros.

Tot a punt pel nou itinerari per a vianants i bicis d’accés al cementiri

Igualment, la sessió ha aprovat per unanimitat les expropiacions de terreny, pel sistema de taxació conjunta i amb l’acord dels propietaris que permetran construir un itinerari per a vianants i bicicletes per a l’accés al cementiri municipal de les Borges, després del vistiplau de la Comissió d’Urbanisme. Una vegada aprovat en Ple, si no hi ha al·legacions, està previst que el pròxim 14 d’abril tingui lloc la signatura de l’acta d’ocupació i pagament del preu just per poder licitar el projecte i les obres en els pròxims mesos.

Declaració d’especial interès de les obres de l’Institut

També s’ha aprovat amb els vots a favor de tot el Ple la Declaració d’especial interès i utilitat pública municipal, que servirà per eximir de taxes i impostos les obres de millora de l’INS Josep Vallverdú, que consistiran en la substitució de fusteries, aïllament cobertes i arranjament de calefacció per a la millora energètica del centre educatiu. Les obres estan pressupostades en 277.322,49 euros a càrrec del Departament d’Educació i aquesta declaració permetrà bonificar 7.698,47 euros.

II Pla d’Igualtat de Dones i Homes del consistori borgenc

La sessió també ha servit per aprovar per unanimitat el II Pla d’Igualtat de Dones i Homes de l’Ajuntament de les Borges Blanques 2022-2025, amb l’objectiu de millorar el document aprovat l’any 2022 per declarar el compromís públic en l’establiment i el desenvolupament de polítiques que integren la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes. El document suposa millores en l’àmbit municipal per avançar en aconseguir la igualtat efectiva i real entre dones i homes.

Operacions de tresoreria

La sessió també ha donat llum verda per unanimitat a la concertació de tres operacions de tresoreria per garantir la liquiditat, atendre el dia a dia del consistori i poder dur a terme pagaments i gestions. En concret, són tres préstecs per un termini de 12 mesos, amb Caixabank, Ibercaja i la Caixa d’Enginyers que ascendeixen al 1.250.000 euros. La sessió també servirà per donar compte del Període Mitjà de Pagament (PMP), que se situa en 10,67 dies en el primer trimestre del 2023, i de l’informe de morositat, amb zero factures impagades i un deute de zero euros durant el mateix període.

Igualment, la sessió ha servit per donar compte del Decret d’Alcaldia sobre l’aprovació de la liquidació del pressupost de l’exercici 2022; de la justificació de les aportacions als Grups Municipals pel 2022; de l’informe de resultats de la funció interventora corresponent al 2022; dels resultats de les actuacions del control financer, i del resum anual dels resultats de control intern de l’exercici 2022.

Mocions

En l’àmbit de les mocions, Borges per la República n’ha presentat quatre. La primera, per declarar les Borges Blanques municipi amic de la lactància materna, que ha estat aprovada amb el suport de l’Equip de Govern; la segona per la creació de taules municipals d’entitats socials, culturals i esportives sota l’empara d’una coordinadora d’entitats i col·lectius del municipi, que l’Equip de Govern ha votat en contra, en considerar que no són una demanda del veïnat ni de les entitats. La tercera per la celebració d’una mostra d’entitats i col·lectius de les Borges, que s’ha aprovat per unanimitat, i la quarta per la redacció d’una Ordenança Reguladora de les bases per a la concessió d’ajuts socials a l’habitatge, que l’Equip de Govern ha votat en contra en considerar que la mesura suposaria una càrrega fiscal massa gran per a les empreses, que haurien de pagar més IBI.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × 5 =

Notícia anterior

[ÚLTIMA HORA] Es crema sencer el restaurant del Camping Arc de Berà

Notícia següent

FIRA’T! La Fira de Cambrils renova la seva imatge gràfica

Notícies relacionades