El Ple de l’Ajuntament d’Aitona aprova el pressupost municipal per al 2021

El reforç de l’àrea de Benestar Social, la planificació de la nova campanya de la fruita i les inversions a la via pública i els equipaments centren els comptes d’enguany.

Dimecres 20 de gener el Ple de l’Ajuntament d’Aitona, reunit en sessió ordinària, va donar llum verda al pressupost municipal del consistori per al 2021. Els comptes, que ascendeixen als 2,6 milions d’euros, van ser aprovats amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts x Aitona) i del PP i amb els vots en contra del grup municipal d’Aitona Republicana.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, avança que “ens tocarà conviure amb la pandèmia com a mínim un any més i no volem que aquesta ens agafi desprevinguts. Per això, el pressupost d’enguany ens permetrà atendre les necessitats de tots els nostres veïns i veïnes i donar resposta de forma efectiva i planificada als nous reptes sanitaris, socials i econòmics que ens presenti la Covid-19”

Més recursos per a l’àrea de Benestar Social

Una de les principals novetats del nou pressupost afecta directament a l’àrea de Benestar Social, un dels principals tallafocs amb que compta el consistori per a fer front a la Covid-19, i que enguany veu incrementada notablement la seva partida pressupostaria. 

Així, entre d’altres, es reserva una partida dels comptes municipals per a finalitzar l’adequació del Centre de Serveis per a la gent gran d’Aitona, que és previst que entri en funcionament al llarg dels pròxims mesos si la situació epidemiològica així ho permet. 

Més personal municipal per a garantir la seguretat, el civisme i el desenvolupament de la campanya de la fruita

Mentrestant, un altre dels aspectes destacats del pressupost municipal 2021 implica a la nova campanya de la fruita. I és que el consistori, que ja ha començat a treballar en la planificació de la campanya, augmenta enguany el capítol 1 dels comptes per a poder contractar nou personal municipal que es destinarà a vetllar pel compliment de les mesures de seguretat i restriccions vigents, dur a terme tasques de sensibilització entre la població, reforçar les tasques de neteja, i garantir el desenvolupament de la campanya de la fruita.

Així, es preveu la contractació de dos agents que donaran suport en tasques de seguretat i civisme a l’estiu durant la campanya de recollida de la fruita -coincidint en el moment en que la població aitonenca es triplica-; dos educadors Covid-19 destinats als centres educatius i la Llar de Jubilats; i personal de neteja per a reforçar les tasques de desinfecció en equipaments com l’escola. 

Noves inversions a la via pública

Finalment els comptes municipals d’enguany també incorporen una partida de 500.000€ destinada a l’execució de diferents inversions, entre les que destaquen:

  • Millora del nucli urbà (carrer Major): 150.000€.
  • Arranjament de camins municipals: 155.000€.
  • Renovació de la gespa del camp de futbol: 35.000€.
  • Millora dels accessos i intervenció arqueològica al Castell d’Aitona: 60.000€.
  • Redacció d’un pla de mobilitat.
  • Millora de la senyalització del municipi. 
  • Adquisició d’un vehicle.