El pati de Magisteri de Lleida acollirà el futur edifici únic de la Generalitat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El solar de Magisteri de Lleida ha estat finalment l’espai escollit per a la ubicació del futur edifici únic de l’administració de la Generalitat. Així ho ha anunciat avui el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, en el transcurs del consell de direcció amb els delegats i delegades del Govern a les vegueries que ha encapçalat avui a la Delegació del Govern a Lleida, i, posteriorment, en un acte a la Cambra de Comerç de Lleida, acompanyat pel delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, juntament amb el paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo.

El nou immoble, que comptarà amb una parcel·la de 5.216 m2, concentrarà bona part dels serveis territorials dels diferents departaments de la Generalitat que actualment es troben distribuïts en una trentena d’oficines i dependències administratives disperses per la ciutat, algunes en règim de lloguer i altres de propietat, que sumen una superfície de prop de 30.000 m2. Val a dir que alguns serveis conservaran la seva ubicació actual, sigui per motius d’eficiència administrativa, per característiques tècniques o per ser una seu emblemàtica.

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha afirmat que l’objectiu de la construcció de l’edifici únic és “facilitar i apropar l’administració de la Generalitat al ciutadà i guanyar qualitat i eficiència en els serveis que presta”. Per una banda, ha dit, la reestructuració i racionalització del patrimoni immobiliari de la Generalitat a Lleida implicarà un estalvi de costos tant per l’administració (reducció de lloguers, aplicació d’economies d’escala, etc.) com per l’administrat (reducció de temps i de desplaçaments). Per una altra, amb aquest nou edifici únic el Govern també vol avançar cap a un concepte d’administració innovadora, sostenible i eficient, amb un nou model d’atenció presencial, gràcies a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, a través de la qual es podran realitzar tots els tràmits de la Generalitat a través del sistema de finestreta única. Aquest nou model aplica la transversalitat i el treball en xarxa, la modernització de processos, i l’ús d’espais de treball oberts, de col·laboració i polivalents.

Primers treballs per al pla funcional del nou edifici

Solé ha explicat que des de la Delegació del Govern, juntament amb tècnics de la Generalitat, ja fa mesos que s’està treballant en l’elaboració del pla funcional del que serà el nou edifici. Així, s’està visitant les dependències actuals dels diferents serveis territorials de la Generalitat per conèixer-ne els espais, quantificar-los i apuntar les necessitats d’espai previstes en el futur. En el transcurs d’enguany es preveu dur a terme la redacció del pla funcional, així com la tramitació urbanística. El 2023 es faria la licitació de la redacció del projecte.