El Mercat de Sant Jordi a Tàrrega tindrà dos espais diferenciats

El públic trobarà les últimes novetats editorials i una àmplia varietat de roses naturals al carrer del Carme mentre que el teixit associatiu es concentrarà al Pati

L’Ajuntament de Tàrrega prepara dos espais diferenciats de cara a la celebració del Mercat de Sant Jordi del divendres 23 d’abril. D’una banda, el carrer del Carme acollirà les tradicionals parades de llibreries i floristeries mentre que la plaça del Carme (El Pati), també al centre de la ciutat, aplegarà els estands d’entitats, associacions i altres articles que no siguin llibres i roses naturals.

D’aquesta forma, la capital de l’Urgell donarà compliment a les directrius sanitàries (que en poblacions de més de 5.000 habitants limiten els mercats de Sant Jordi a llibreries, editorials i floristeries) alhora que es continuarà possibilitant la participació del teixit associatiu, que habitualment també es bolca en l’esmentada celebració. La Regidoria de Promoció Econòmica ha fet arribar aquesta proposta al Departament de Cultura, obtenint una resposta positiva.

Ambdós espais s’ajustaran a les mesures de seguretat sanitària contra la Covid-19 vetllant per garantir la distància física i l’ús obligatori de mascareta i gel hidroalcohòlicEn aquest sentit, hi haurà controls per evitar aglomeracions de públicL’horari serà de 9 del mati a 9 del vespre. Fins ara han confirmat la seva assistència una desena de llibreries i floristeries al carrer del Carme i una vintena d’entitats a la plaça del Carme. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú assenyala que “compatibilitzarem la concurrència de llibreries, floristeries i entitats, que tan han contribuït col·lectivament a fer una lluïda celebració de Sant Jordi, garantint alhora la seguretat sanitària”. La primera edil també recorda que “comptem amb l’experiència positiva del mercat de Sant Jordi celebrat el juliol de l’any passat en circumstàncies excepcionals similars”.

En un altre ordre, i com és costum, Tàrrega aprofitarà els dies anteriors i posteriors a la Diada de Sant Jordi per presentar al públic algunes novetats editorials i oferir diverses activitats culturals. Enguany, les propostes s’estendran al calendari entre el divendres 16 d’abril i el divendres 7 de maig (molt aviat es donarà més informació). Val a dir que tant el Mercat de Sant Jordi com les activitats culturals programades poden experimentar canvis segons l’evolució dels indicadors epidemiològics.