El taller “Teatre obert a tothom” del Centre Històric de Lleida va acabar ahir la seva activitat amb la representació d’una obra al carrer per als veïns i veïnes del barri. L’espectacle es diu “Programa Barri a Barri” i s'ha pensat com si fos un programa de televisió. S’ha pogut veure aquest vespre a la plaça de l’Ereta, amb accés lliure. L’obra és el resultat del treball que el grup de participants ha fet durant el curs entorn de diversos temes com la perspectiva de gènere lliure de violències masclistes i d’actituds LGTBIfòbiques.
El grup de teatre ha explorat els diferents àmbits per crear una peça teatral, com l’escriptura dramàtica, l’escenografia, la caracterització dels personatges, etc. Alhora, els i les participants s’han endinsat en temàtiques concretes des d’un vessant crític, com per exemple distingir entre la solitud desitjada i no desitjada. L'objectiu ha estat analitzar el concepte de la solitud des d'una perspectiva interseccional feminista, per veure com les estructures socials i de desigualtat influeixen en l’experiència d’aquesta. Tot això sota la premissa que la solitud, més enllà de ser un fenomen individual subjectiu, és el resultat de factors socials complexos que s’han d'atendre. Així, l’obra que s’ha preparat promou un teatre comunitari on es reflecteix la diversitat, la inclusió social i models socials alternatius.
Aquesta és la segona edició del taller que es desenvolupa amb el col·lectiu Instantropia i el grup de dinamització del Consell de Barri del Centre Històric. Aquesta activitat és gratuïta i les sessions s'han fet els dijous, de 19 a 20.30 h, del mes de març al juny.