El Govern no lliura el pla de trasllat de les obres a Sixena

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El Govern no ha lliurat aquest dimarts el pla de trasllat de les obres en litigi amb l’Aragó perquè entén que no es donen els requisits “ni físics ni jurídics” per procedir amb l’entrega. La Generalitat ha enviat aquest dimarts un escrit al Jutjat de primera instància i instrucció número 1 d’Osca en què especifica que no té la “possessió immediata” de les 44 peces en litigi perquè estan a mans del Consorci del Museu de Lleida, que ara ha estat admès com a part en el litigi per l’art. Aquest dimarts venç la data fixada pel Jutjat d’Osca perquè la Generalitat comuniqui al govern d’Aragó com s’han de traslladar fins a Sixena el 44 béns del Museu de Lleida, prevista per al proper dilluns.
  El portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha explicat en la roda de premsa posterior al consell executiu que “no procedeix” fer l’entrega en aquest moment perquè els experts coincideixen en afirmar que el lloc no reuneix els “requisits” ni les “condicions idònies”.

  De la seva banda, el govern d’Aragó ha anunciat que demanarà a la jutgessa d’Osca que permeti l’entrada el pròxim dilluns de tècnics aragonesos al Museu de Lleida per supervisar el trasllat dels 44 béns del Monestir de Sixena que es troben a l’equipament museístic lleidatà. Concretament, sol·licitarà l’entrada al Museu de Lleida d’una tècnica-perit del govern aragonès i d’una secretària judicial i, a la vegada, demanarà “l’auxili” de la policia de l’Estat o de la Guàrdia Civil “perquè no es produeixi cap problema” durant el trasllat.

  La consellera aragonesa d’Educació, Cultura i Esports, Mayte Pérez, ha afirmat que aquesta petició “és un pas més per evitar que el Govern torni a riure’s no només de la Justícia, sinó de tot Aragó”, en el cas que finalment la Generalitat no acabi efectuant l’entrega de les 44 peces com a molt tard el 31 de juliol.

  Desestimat el recurs de reposició de la Generalitat 

  D’altra banda, aquest dimarts el Jutjat de primer instància i instrucció número 1 d’Osca ha desestimat el recurs de reposició interposat pel Govern contra la resolució d’aquest jutjat que requeria a la Generalitat que comuniqués al govern d’Aragó, com a molt tard aquest 25 de juliol, la manera en què pensa traslladar els 44 béns de Sixena que hi ha al Museu de Lleida que estan en litigi.

  En el seu escrit, la magistrada considera que amb el recurs presentat per la Generalitat “no s’aporta fonament jurídic algun en relació amb el fons de l’assumpte, mantenint-se la resolució dictada en tot el seu contingut respecte als 44 béns restants i que consta en la interlocutòria del 27 de juny i en el seu aclariment, amb data de 29 de juny, amb les advertències legals realitzades”. En aquest sentit, la jutge va advertir que si la Generalitat incompleix l’ordre de trasllat provisional, podria ser acusada d’un delicte de desobediència.