El ‘Galacticat’ de Tàrrega arriba a la seva novena edició

Avatar photo

El certamen també acollirà per primera vegada una trobada entre nous talents i productores i distribuïdores del món del cinema

El ‘Galacticat’, la Mostra de Cinema Fantàstic i Terror de Ponent, celebrarà aquest estiu la seva novena edició. Els Cinemes Majèstic i els carrers de la capital de l’Urgell acolliran la projecció de més de 130 curts i llargmetratges, entre els dies 15 i 21 d’agost. Com ja és costum, el certamen tindrà un leitmotiv al voltant del qual girarà la seva programació. Aquest any, en concret, serà la bruixeria i el món dels maleficis, els sortilegis, l’esoterisme i la seva relació amb la natura.

Aquesta, però, no serà l’única novetat d’una edició on l’organització busca fer un pas endavant que consolidi el ‘Galacticat’ com un dels referents dins el circuit de festivals estatal. Enguany, Tàrrega també acollirà per primera vegada una “trobada de talent”: una reunió on directors i guionistes presentaran els seus primers projectes a productores i distribuïdores del món del cinema per mirar de tirar-los endavant. El ‘Galacticat’ organitza aquesta nova activitat de la mà del productor Jaime Arnaiz i amb la col·laboració de l’associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC).

Durant els mesos de maig i juny s’obrirà un període de recepció de projectes, dels quals en seran seleccionats els finalistes que portaran la seva proposta al ‘Galacticat’. El concurs està obert a llargmetratges, curts i sèries. Amb aquesta trobada de talent, l’objectiu de l’organització és que Tàrrega esdevingui un punt de trobada per l’indústria nacional i, alhora, reivindicar Ponent com un escenari per futures produccions.

Aquestes novetats han estat presentades en una roda de premsa aquest dijous 17 de febrer als Cinemes Majèstic de Tàrrega, on també s’ha presentat el cartell i la imatge de la IX edició, la qual ha anat a càrrec de l’artista barceloní Jalón de Aquiles.

En el marc de la roda de premsa, s’han projectat dos curtmetratges que han estat premiats en festivals internacionals i que es projectaran a la secció de curtmetratges del festival: Shiny New World i Hunger. El primer és un curtmetratge holandès del director Jan Van Gorkum i ja ha estat guardonat en diversos festivals internacionals com el Dark Arts Film Festival dels Països Baixos o el Razor Reel Flanders Film Festival 2021 del Canadà, on ha rebut premis tant per la direcció, com pels seus efectes especials. Pel que fa a Hunger, es tracta d’un curtmetratge de terror del director mexicà Carlos Meléndez, el qual ja compta amb una llarga carrera al seu país i fins i tot ha arribat al mercat estatunidenc amb les seves anteriors pel·lícules. Ara arriba a Tàrrega amb aquest curt que ell defineix com “un conte de realisme màgic”, on s’hi veuen els estralls de la gana i la misèria del seu país.

El ‘Galacticat’ incorpora la Secció Documental a la seva programació

Pel que fa a la programació, es projectaran prop de 80 curtmetratges i una cinquantena de llargmetratges, entre els quals també hi haurà documentals, ja que una de les novetats d’enguany és que el ‘Galacticat’ incorpora la Secció oficial de Documental amb el seu guardó corresponent, el qual se suma als de la Secció oficial de Llargmetratges i les Seccions oficials de Curtmetratges. A banda, cal recordar que el certamen té les seccions paral·leles Clàssics, AMP (en col·laboració amb la prestigiosa distribuïdora AMP) i la secció Focus.

Seccions oficials:

  1. Llargmetratges – competició
  2. Documentals – competició (novetat)
  3. Curtmetratges (o Galacticurt) – competició
    1. Terror
    2. Fantàstic
    3. Animació
    4. Gènere lliure

Seccions paral·leles:

4. Focus (Croàcia)
5. AMP
6. Clàssics

Com ja es va fer durant l’edició passada a causa de les restriccions per la Covid-19, el ‘Galacticat’ se celebrarà en un format “híbrid”, amb projeccions presencials a Tàrrega i altres a la plataforma de streaming del propi festival.

Activitats paral·leles: GalacticGames, Off Festival, Galacticurs, entre altres

Durant els propers mesos, l’organització anunciarà els detalls de la resta d’activitats paral·leles que se celebren durant els dies del festival, com la secció de videojocs, el GalacticGames, que es porta a terme amb la col·laboració de l’Associació Ragnarok.

Al marge dels dies del festival, el Galacticat segueix amb la seva activitat durant l’any a través dels Off Festivals, que projecta curtmetratges als cinemes de diferents localitats en col·laboració amb els seus ajuntaments. Aquest passat mes de gener, per exemple, les Borges Blanques va acollir una d’aquestes activitats.

També segueix endavant el Galacticurs, el projecte pedagògic del festival, format per tallers amb diferents temàtiques i formats que estan adreçats a estudiants d’entre 3 i 18 anys que hi participen als seus centres educatius, tant de Primària com de Secundària. Aquests tallers es porten a centres escolars d’arreu de la província de Lleida i es preveu que durant aquest 2022 arribin a més de mil cinc-cents alumnes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’XI Premi Carlemany d’Andorra s’atorga a la mataronina Laura Gonzalvo

Notícia següent

Martínez Benazet renuncia com a ministre de Salut d’Andorra

Notícies relacionades