El Comú de Lleida denuncia l’estat de la Canera municipal

    En els últims cinc anys han mort 466 animals

    Denuncia del Comú a la Canera. Joan Queralt, Sergi Talamonte | fotografia: Marc Camón

    Aquest matí a la canera municipal, Sergi Talamonte, candidat del Comú de Lleida a les eleccions municipals, ha fet una roda de premsa, arran de la denúncia que el seu grup ha interposat. Joan Queralt, regidor d’Hàbitat Rural i Horta, ha fet acte de presència.

    El Comú ha denunciat el mal estat de les instal·lacions i el model de gestió. Aquest dificulta la neteja de gàbies i les rotacions en passejos. Talamonte ha dit que “els informes dels veterinaris són demolidors; ferides, abrasions, malalties…” Hi ha una taxa de mortalitat molt superior a la mitja, d’aproximadament un deu per cent. Cal recordar que venim d’una tassa del 40% al 2013. Tot i això cada any uns 40 animals moren en aquestes dependències. El Comú demana un canvi en els protocols de funcionament de la canera i que es repensin les instal·lacions. Volen adequar les instal·lacions per tal que els animals tinguin unes bones condicions.

    El regidor Joan Queralt per la seva banda, ha assegurat que confien plenament en els equips de veterinaris que tenen, així com en el personal del centre. Ha desmentit que existeixin casos de maltractament animal o mala alimentació. Afirma que se segueixen tots els protocols i els animals estan ben atesos. També s’ha mostrat obert a canviar i implementar noves directrius i protocols per millorar-ne el funcionament i per últim ha lamentat l’existència d’aquest tipus de centres: “em sap greu que hagin d’existir centres com aquests. Això és un fracàs de la societat”.