El Camp d’Esports i La Llotja temes principals de la Comissió de Transparència

Els diferents grups municipals han assegurat que l’equip de govern no ha sigut transparent amb els diferents projectes i asseguren no haver estat del tot informats

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Paeria ha acollit aquest matí la Comissió de Transparència on s’han reunit tots els grups municipals. Els dos temes principals de la comissió han sigut la gespa del Camp d’Esports i la polèmica de La Llotja, temes presents a la passada comissió i a l’últim ple. La polèmica de la reunió s’ha centrat molt en l’ocultisme de l’equip de govern i en la poca confiança d’aquest vers els grups municipals, ja que, segons ells, no saben tenir “discreció”.

Al finalitzar la comissió, els grups municipals han deixat clares les seves postures. Ha quedat remarcat el descontentament de gairebé tots els grups vers l’equip de govern de la Paeria, doncs asseguren que “se’ls hi ha amagat informació”, tant amb la polèmica del Camp d’Esports com el de La Llotja. A aquesta afirmació, Monste Mínguez i Àngel Ros, equip de govern de la Paeria, contestaven assegurant que hi ha certs temes que fins que no estan lligats no poden sortir a la llum per la possibilitat de filtracions. Toni Postius, del partit PDeCAT, assegura, però, que ell va preguntar directament a Ros, sobre el solar de la Llotja, si tenia contactes amb alguna empresa financera o algun projecte obert i l’alcalde va assegurar no saber res. Uns mesos després ha sortit a la llum que sí que havia mantingut contactes, i per tant havia mentit. Postius ha posat èmfasi que “per una qüestió de confiança un no menteix, en tot cas obvia algunes parts”.

Ángeles Ribes, del grup C’s, ha remarcat que ja s’havia discutit d’aquestes temes a la passada comissió i al passat ple, i que no “s’ha dit res que ja no es sàpigues”. Ha defensat que entenia les dues posicions sobre el tema d’ocultar informació, polèmica present en la comissió, on assegurava que era normal que els grups tinguessin dubtes a causa de la falta d’informació; i d’altra banda, entenia l’ocultació d’informació perquè afirma que “hi ha grups que no saben tenir discreció”. Ha tornat a posar èmfasi a la postura del seu grup davant el canvi de la gespa del Camp d’Esports, del qual no estan a favor a causa dels grans diners que comporta aquest canvi. I, del tema de La Llotja ha remarcat que s’ha comentat que en un futur potser hi hauria la possibilitat de l’aparició d’apartaments o hotels a causa de la construcció de les torres. Això significaria que l’operador creuria que hi hauria un intercanvi de clients entre La Llotja i les torres i a l’inrevés.

D’altra banda, la CUP ha volgut posar èmfasi al reconeixement per part de l’alcalde de la ciutat d’haver copiat el projecte de Royal Verd, ja que segons Ros “no va haver temps de fer altres coses”. Mínguez, en canvi, ha contestat que no es va copiar, simplement “es va transformar l’oferta en un projecte executiu bàsic”. Aquestes dues afirmacions oposades pel mateix partit han comportat certa confusió.