Deu dones de la Mariola fan un curs de manicura a l’espai de cotreball impulsat per la Paeria i La Descomunal

El regidor Xavier Blanco ha remarcat que aquestes iniciatives fomenten l’emprenedoria i la inserció sociolaboral de dones i joves del barri

20 de juny de 2025 a les 09:15h

Deu dones de La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joan Carles han realitzat un curs de manicura a l’espai de cotreball que la Paeria de Lleida i La Descomunal han impulsat en aquest barri per fomentar l’ocupació femenina. El regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavi Blanco, que és també regidor d’aquest barri, va saludar les participants, que ahir assistien a la darrera sessió del taller. Blanco va explicar que l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí ha organitzat el curs per l’interès que han mostrat aquest grup de dones per aprendre sobre el tractament i l’embelliment de les ungles.

El regidor va comentar que la imatge i l’estètica personal són un àmbit que cada cop té més demanda i que iniciatives com aquesta generen oportunitats d’ocupació i d’inserció laboral. Blanco va indicar que, precisament, l’espai que ha acollit el taller és un espai de cotreball per a dones que la Paeria està condicionant per promoure la inserció sociolaboral de dones i joves d’aquesta zona.

En aquest sentit, el regidor ha valorat el treball transversal i col·laboratiu per tirar endavant aquest projecte, ja que s’hi han implicat diversos agents d’àmbits diversos. Ha indicat que la gestió compartida d’iniciatives permet sumar i teixir relacions que van més enllà d’una acció en concret.

El curs proposat per l’IMO ha tingut lloc del 2 al 19 de juny, als matins. S’ha estructurat en quatre àmbits: la preparació de l’espai de treball, les eines i productes bàsics que es necessiten, tècniques d’embelliment i orientació laboral i autoocupació.

L’espai de cotreball per a dones és una iniciativa que sorgeix de les dones del barri perquè necessitaven assessorament i suport per a la seva inserció laboral. Es va començar a treballar des de la Xarxa Enter, de La Descomunal, i s’ha anat ampliant a altres àrees municipals. Així, prenen part del projecte l’IMO, la Regidoria de Participació i La Descomunal, i la Regidoria de Promoció de la Ciutat. També hi col·laboren la cooperativa Obrint Portes; la Diputació de Lleida; el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc del projecte Treball als barris, i el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.