ÚLTIMA HORA: Preocupació entre els veïns pel descontrol en l’incendi d’Artesa de Segre

El canvi de vent cap sud, amb més força, ha revifat l'incendi

Els veïns del nucli de Baldomar, a Artesa de Segre (Noguera), viuen amb preocupació l’avanç de l’incendi que afecta al seu terme i que crema sense control des de primera hora de la tarda. Una veïna de Cervera que és filla del poble i l’incendi l’ha agafat mentre hi era, Assumpció Bertran, ha explicat que “és una passada” com crema sense control malgrat la gran quantitat de mitjans dels Bombers que hi ha treballant sobre la zona.

A partir de les set de la tarda, un canvi de vent ha fet que zones on no hi havia flames el foc hagi reviscolat i ara hi ha molts punts encesos, amb especial preocupació pel que avança cap a Alòs de Balaguer. Els veïns també temen que a la nit, sense mitjans aeris, el foc costi més de contenir.

Segons l’Assumpció Bertran, quan el foc ha començat al migdia semblava que només s’encararia cap al nucli de la Clua perquè el vent bufava cap a nord. Al vespre però, el canvi de vent cap sud, amb més força, ha revifat l’incendi. A més a més a més hi ha una tempesta elèctrica sense precipitació.