Denuncien a 3 joves per retirar retolacions franquistes

Els tres joves són militants de les JERC i estan denunciats per ''danys i deslluïment dels bens d'us o servei públic'

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
La Guàrdia Urbana de Lleida ha denunciat per ”danys i deslluïment dels bens d’us o servei públic” a tres joves militants de les JERC que ahir dilluns a la nit estaven retirant plaques de carrers amb noms franquistes. La policia va rebre l’avís d’uns veïns que informaven d’uns joves que estaven retirant plaques amb una escala al carrer Germans Recasens i un cop al lloc els agents van comprovar que faltaven 3 plaques metàl·liques d’aquest carrer i poc després van localitzar els joves al carrer alcalde Montanya. Quan la policia els va veure els joves estaven enfilats a l’escala intentant treure la placa amb una palanca tipus pota de cabra. Les JERC han lamentant la denuncia a través de les xarxes socials i acusen a la Paeria d’haver ”perdut la dignitat” mantenint el nomenclàtor de personalitats vinculades al franquisme.
Els joves denunciats per la Urbana són dos nois de 18 anys i un menor de 15 anys. Quan els van identificar portaven quatre plaques de carrers que ja havien retirat del seu lloc, tres del carrer Germans Recasens i una del carrer Lluís Besa.

Cal recordar que dissabte passat va tenir lloc a Lleida una manifestació convocada per la plataforma Lleida Lliure de Franquisme per demanar el canvi de nom de 9 carrers que mantenen un nomenclàtor de persones que van ser alcaldes durant la dictadura o que estan vinculades al franquisme. Paral·lelament, el dimarts que ve està previst el judici a 3 joves de col·lectiu independentista Arran per retirar aquest tipus de plaques també.