Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

El programa ‘De La Mà’ de Balaguer incorpora quatre agents i una coordinadora

Avatar photo
Enguany, el programa arriba a la 5a edició

El servei d’acompanyament a la gent gran ‘De La Mà’ té com a objectiu acompanyar a persones de més de 65 anys i residents a Balaguer, que per algun o altre motiu tinguin dificultats per a sortir de casa soles o puguin necessitar ajuda per anar a comprar o fer alguna gestió fora del domicili,

El programa va començar l’any 2019 amb personal de la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya Projecte Treball als Barris. Aquest és un servei gratuït que s’ofereix des de la Paeria de Balaguer, i que consisteix en fer acompanyaments a fora de la llar, fer gestions, visites mèdiques, o senzillament sortir a passejar, relacionar-se socialment o anar a comprar. Des de 2023, aquest servei també s’ofereix a les residències de gent gran de Balaguer.

El programa De La Mà ha tingut continuïtat amb diverses edicions gràcies a la subvenció del Projecte Treball als Barris i del Programa Treball i Formació, ambdós finançats pel SOC, en el marc de la promoció de l’envelliment actiu a la ciutat de Balaguer, i amb atenció especial al barri del centre històric. Des del programa ‘De La Mà’ s’han atès a seixanta-set persones usuàries fins el mes de desembre de 2023, i s’han realitzat un total de 2.213 serveis d’acompanyament.

Aquest mes febrer s’inicia la 5a edició del Servei De La Mà, amb la contractació de quatre persones acompanyants al 50% de jornada i durant 7 mesos, així com de la coordinadora del servei per als propers 8 mesos. Amb aquestes incorporacions, el servei De La Mà disposarà de 6 persones acompanyants, així com d’una tècnica de coordinació, que vetllarà per al bon funcionament del servei i les comunicacions amb les persones usuàries i familiars.

La subvenció del Projecte Treball als Barris consisteix en la contractació de persones treballadores en situació d’atur, pertanyents  a  col·lectius  amb  més  risc  d’exclusió social i residents al barri, per tal que puguin adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat mitjançant la realització d’actuacions ocupacionals i professionals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detecten 205 casos de tos ferina a centres educatius de Terrassa

Notícia següent

Un home intenta segrestar dos menors dins d’un comerç

Notícies relacionades