Cs proposa que la Diputació de Lleida elabori un pla de rescat social i econòmic

La diputada provincial de Cs, Maria Burrel, considera "urgent i necessari" elaborar el Pla “Diputació Impulsa” amb l’objectiu de distribuir les diferents línies de suport a autònoms, empresaris i emprenedors.

El grup de Ciutadans (Cs) a la Diputació de Lleida proposa que  s’elabori un pla de rescat social i econòmic davant la crisi generada pel rebrot de la Covid-19. La formació taronja presentarà en el proper ple una moció per impulsar un pla que arribi a les famílies, autònoms, empreses, així com als sectors associatius, culturals i esportius del municipi. La portaveu de Cs a la Diputació de Lleida, Maria Burrel, assegura que les mesures que s’adoptin no poden ser “parcials ni propagandístiques” i per això reclama “posar tots els recursos a l’abast de la Diputació de Lleida, prioritzant en els pressupostos de 2021 de la institució dotar partides especifiques per al suport social i econòmic enfront de qualsevol altra despesa no prioritària”.

 

“La situació actual és probablement la més delicada que afronten els municipis de la demarcació en moltes dècades”, ha recalcat la diputada provincial de la formació liberal i ha advertit que “no actuar, actuar tard o actuar de forma errònia està tenint com a efecte la desaparició de moltes empreses i negocis i la ruïna econòmica per a moltes famílies”. Davant d’aquesta situació, Burrel considera que és “urgent i necessari” elaborar un Pla de Rescat anomenat “Diputació Impulsa” que agrupi totes les línies d’ajut a autònoms, empresaris i emprenedors amb seu social o domicili fiscal del les seves activitats en municipis de menys de 20.000 habitants de la província de Lleida.

 

En concret, Cs proposa crear quatre línies d’ajut a fons perdut dirigides a aquelles empreses i famílies que han vist afectada la seva situació econòmica pel rebrot; impulsar també línies d’ajut extraordinàries per donar suport a l’activitat cultural, esportiva i associativa dels municipis; una altra línia d’ajuts a emprenedors que serveixin per a potenciar la innovació en les microempreses de l’àmbit rural i elaborar un pla de priorització de la despesa pública.

 

Aquest Pla anomenat “Diputació Impulsa”, i valorat en un total de 6 milions d’euros seria una prioritat de Ciutadans per als propers pressupostos de 2021.

 

Així mateix, Burrel ha apostat per “reclamar més recursos a les administracions supramunicipals i poder comptar amb el romanent i superàvit dels últims anys, així com la devolució, per part de la Generalitat, del deute que té als municipis.”