Cs Lleida demana reobrir els locals d’estètica i restauració en el pròxim Ple

La formació taronja sol·licita el mateix tracte per al sector de la restauració que per al de la cultura en el toc de queda

Una terrassa recollida a la plaça Ricard Vinyes de Lleida. ACN

El grup municipal de Cs a Lleida ha presentat una moció per a reobrir els locals d’estètica i restauració. La moció, que es debatrà en el ple del pròxim divendres, demana també el mateix tracte per al sector de la restauració que per al sector de la cultura en el toc de queda.

 

Així ho ha expressat la portaveu del grup, Ángeles Ribes, qui ha explicat que “el sector de l’hostaleria a Lleida està sofrint un any terrible a causa dels tancaments que els obliguen a realitzar. Justificades o no, les mesures de restricció social s’estan aferrissant contra aquest sector i l’estan deixant tocat de mort”, ha afirmat la representant taronja. D’aquesta manera, Ciutadans a Lleida demana ajudes al sector, ja sigui directament o mitjançant deduccions de l’IRPF.

 

Ribes ha explicat que aquesta proposta taronja “no solament interpel·la a la Generalitat com a principal autor de la clausura del sector, sinó també al govern de la Paeria”. D’aquesta manera, ha detallat que “l’Ajuntament pot prendre cartes en l’assumpte i ajudar als locals als quals se’ls obliga a baixar la persiana temporalment. Així, sol·licitem que s’apliquin bonificacions de fins al 100% en la taxa de terrasses i el preu públic de residus comercials mentre aquests comerços romanguin tancats”. La portaveu de la formació liberal ha assegurat que “és una manera de no llastrar tant l’economia d’uns negocis que ja estan prou minvats”.

 

 

Finalment, la líder taronja ha reclamat “una nova línia d’ajudes línia específica d’ajudes a petits empresaris i autònoms, en la línia de les ajudes al teixit empresarial 2020 – Covid”. Ribes ha destacat que, en el cas que aquesta partida sigui contemplada “ha de tenir una partida mínima del 0,5% del pressupost plantejat, a la fi de poder ajudar de manera eficaç al comerç i els autònoms d’aquesta ciutat”.

 

Això és pel fet que les ajudes repartides en aquest estiu “han estat pràcticament les mateixes que l’any passat, que no estàvem enmig d’una de les pitjors crisis que hem viscut”, segons ha expressat la líder del grup municipal. Ribes ha argumentat que “aquest govern necessita tenir clares les prioritats de despesa en el nou pressupost per a 2021, i en el grup municipal de Ciutadans el tenim clar: primer les persones. Això passa per la salut, la seguretat i el treball”