Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Crespín coneix l’empresa familiar Cellers Carviresa de Tàrrega

Avatar photo
Crespín ha visitat les instal·lacions acompanyat pel gerent i productor de vi i oli, Isidre Rivalta

El subdelegat del govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat avui a Tàrrega on ha visitat l’empresa familiar Cellers Carviresa, amb més de 150 anys d’història, per conèixer les inquietuds del sector agrari davant la propera campanya de reg i la transcendència que ha tingut i té el Canal Segarra-Garrigues en el desenvolupament de tota la seva àrea regable.

Crespín ha visitat les instal·lacions acompanyat pel gerent i productor de vi i oli, Isidre Rivalta, i ha seguit les explicacions sobre la trajectòria de l’empresa des de la qual gestiona la producció, transformació i comercialització del raïm i les olives que produeix a les seves finques regades pel Canal Segarra-Garrigues. L’empresa disposa de cellers propis d’elaboració a Tàrrega, Verdú i Sant Martí de Riucorb i tots ells pertanyen a la  DO Costers del Segre. 

Amb la visita, el subdelegat ha conegut l’important pas que aquest productor va poder  dur a terme gràcies al desenvolupament del Canal Segarra-Garrigues ja que, segons  ha explicat Crespín, “la disponibilitat d’aigua va permetre augmentar la seva capacitat productiva i incrementar a l’hora la rendibilitat de les seves produccions”.  

En aquest sentit, José Crespín ha volgut posar en valor “l’important i rellevant paper  que ha estat i és el Canal Segarra-Garrigues pel que fa el desenvolupament agrari de  Lleida perquè també ha permès diversificar els cultius, fer créixer les indústries que  giren al voltant, així com l’ampliació i obertura de nous mercats. Ha estat un abans i un  després per al sector agrari”. 

A partir d’aquest proper 1 de març està previst que la Generalitat de Catalunya  s’encarregui de l’explotació conservació, manteniment i reposició d’elements i equips  que formen part d’aquest infraestructura hidràulica en aplicació de l’acord sobre cessió  de gestió d’explotació al que van arribar el passat any la societat mercantil estatal  Aguas de las Cuencas de España (ACUAES), organisme dependent del Ministeri  d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i la Generalitat de Catalunya.  

El Segarra-Garrigues, de 82,4 quilòmetres de longitud, ha significat una inversió de 450 milions d’euros. La seva posada en funcionament, a finals de l’any 2015, ha permès el  subministrament d’aigua d’aproximadament 11.650 hectàrees de les 15.700 que es  troben adherides al sistema de reg. La cessió d’explotació a la Generalitat també inclou  la Presa de l’Albagés, amb una capacitat de 80 hectòmetres cúbics, que té una funció  reguladora entre el canal i els sectors de reg que abasteix, emmagatzemant el cabal  transportat pel canal des de l’embassament de Rialb. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

VÍDEO | Els pagesos aixequen el tall de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona

Notícia següent

L’acord de pressupostos inclou demandes històriques del Vallès Occidental

Notícies relacionades