El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat aquest matí el municipi de Menàrguens on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Llorenç Ros. La reunió s’emmarca dins els contactes habituals que manté el subdelegat amb els primers edils dels consistoris lleidatans per conèixer les seves inquietuds i projectes en marxa.
En el decurs de la visita a Menàrguens, José Crespín també ha visitat Casa Patau, un petit celler familiar que produeix diferents vins seguint un procés de vinificació artesanal. El celler compta amb 13 hectàrees de vinya plantades amb quinze varietats diferents.
Crespín ha visitat el celler acompanyat per Santiago i Josep Ros i ha conegut les pràctiques agrícoles que es porten a terme en el conreu dels ceps per respectar el mediambiental, ja que no utilitzen ni insecticides ni adobs químics. La capacitat del celler supera el miler d’hectolitres i disposa d’una sala de criança climatitzada amb botes de roure francès i americà. El celler comercialitza el 80% dels seus vins a la comarca de la Noguera i el 20% restant a la resta de Catalunya. També obre el celler els diumenges per a la venda directa a veïns i clients.
En la visita, el subdelegat ha destacat que el celler produeix i comercialitza “un producte 100% de proximitat prioritzant la qualitat abans que la quantitat” i ha posat en valor el pas que la família va fer “apostant per la vinya en detriment d’altres cultius més tradicionals a la zona”.