Conviden a votar el millor plat de Lleida i el Pirineu amb un concurs popular i sortejos inclosos

La iniciativa vol implicar la ciutadania a votar el plat que millor identifica la gastronomia local amb sortejos de 20 experiències gastronòmiques, 10 sopars al restaurant La Boscana de Bellvís i 10 dinars a Casa Kiko "Lo Pigal" de Llessuí

10 de setembre de 2025 a les 16:43h

Vols votar el millor plat de Lleida i el Pirineu i emportar-te sopars en restaurants exclusius? Doncs el concurs popular "El millor plat de Lleida" et dona l'oportunitat de fer-ho a través d'aquest formulari.

L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs ha acollit aquest matí la presentació d'aquest concurs popular que té l'objectiu d'impulsar la gastronomia del territori i on ja han participat més de 2.400 persones. "A Lleida hi ha bons cuiners perquè tenim bons productes", ha assegurat el president de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), Jordi Sala, un dels organitzadors del concurs juntament amb el president de la Diputació, Joan Talarn, la directora de l'IDAPA, Amàlia Sanz, i la directora del diari Segre, Anna Sàez.

FOTO: D.H. / La presentació s'ha fet a l'Aula Magna de l'IEI

Així doncs, es tracta d'una iniciativa que vol implicar la ciutadania en la promoció de la cuina i els productes agroalimentaris del territori, tant de la plana de Lleida com del Pirineu lleidatà. Entre els més de 2.400 participants, se sortejaran 20 experiències gastronòmiques: 10 sopars per a dues persones al restaurant La Boscana de Bellvís, del xef Joel Castanyé, i 10 dinars per a dues persones a Casa Kiko “Lo Pigal” de Llessuí.

Entre els diferents opcions, a la plana de Lleida pots triar el teu millor plat entre la Cassola de tros, els peus de porc a la cassola, els cargols a la llauna, el bacallà amb samfaina, els caragols a la gormanda o la coca de recapte. Pel que fa al Pirineu, hi ha per triar l'escudella i carn d'olla, el trinxat, l'arròs amb carreretes, el palpís de corder, el civet de senglar o els robellons amb all i julivert. I tu, quin tries?

Impulsat per la ICEA i el Grup Segre, el concurs compta amb la col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, a través de la marca Gust de Lleida, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat a través del projecte ‘Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia’ i de l’IDAPA. 

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat que "aquest concurs ens ajuda a reafirmar allò que som i allò que ens identifica com a territori. No és només parlar de receptes, sinó de pagesos i ramaderes, d’elaboradors i cuineres, de famílies que han fet del producte local i de proximitat una part indestriable de la nostra identitat”.

La directora de Segre, Anna Sàez, ha animat la ciutadania a participar-hi: “Tots tenim un plat preferit, i aquest concurs és una manera divertida de descobrir-nos com a territori. A més, plats com la cassola de tros, la coca de recapte, els peus de porc o l’arròs amb carreretes són exemples de cuina identitària feta amb productes de quilòmetre zero”.

Finalment, la directora de l’IDAPA, Amàlia Sanz, ha posat en relleu que el concurs “és molt més que una votació popular, és una eina de promoció del territori, un compromís amb la qualitat i la proximitat, i un acte de reconeixement a totes les persones que, des del camp fins a la cuina, fan possible que el Pirineu i el Pla de Lleida siguin un referent gastronòmic i cultural”.

El calendari de la campanya inclou el sorteig dels premis el 12 de setembre i la publicació dels guanyadors a Segre el 13 de setembre. Els dies 18 i 23 de setembre se celebraran dos àpats a La Boscana i a Casa Kiko, respectivament.

FOTO: D.H. / Els organitzadors s'han fet una fotografia amb la senyera al pati de l'IEI