Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

La construcció del nou CUAP de Mollerussa acabarà a finals d’any

Avatar photo

L'equipament donarà servei d'atenció d'Urgències i atenció continuada directa al Pla d'Urgell i municipis de les Garrigues i l'Urgell

La construcció del nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Mollerussa arrencarà durant el mes de maig i acabarà a finals d’any. Ho ha assegurat el gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot, en una visita que ha fet aquest dimecres al terreny on s’ubicarà. Tindrà uns 1.150 metres quadrats i una base del SEM. Donarà servei d’atenció continuada i urgent a unes 65.000 persones del Pla d’Urgell (ABS Pla d’Urgell), les Garrigues (ABS Les Borges Blanques) i l’Urgell (ABS Agramunt, Bellpuig i Tàrrega).

 

Llevot ha garantit que el nou equipament “evitarà molts desplaçaments, ja que millorarà i ampliarà l’atenció sanitària urgent de complexitat baixa i mitjana, que fins ara es feia al CUAP Lleida o a l’Hospital Arnau de Vilanova”.

 

Tal com va avançar fa unes setmanes el conseller de Salut, Manel Balcells, en la seva visita a Lleida, el CUAP Mollerussa és un dels diversos projectes de remodelació i de nova construcció que actualment està duent a terme el Govern i que han de permetre afrontar, en el futur pròxim, els nous reptes de millora de l’atenció sanitària al territori.

 

El nou centre serà el segon CUAP de la Regió Sanitària Lleida i estarà annexat a l’actual CAP Mollerussa en un terreny cedit per l’Ajuntament de Mollerussa. L’obra té un pressupost de 3.718.000 euros i és finançada amb fons europeus REACT.

 

La necessitat de disposar d’un nou CUAP a la regió sanitària fora de la ciutat de Lleida respon a diversos factors. En primer lloc, la gran dispersió geogràfica de la regió, que fa que actualment tota la població que requereix atenció urgent de mitjana complexitat hagi de desplaçar-se fins a la capital.

 

En segon lloc, l’increment de població que ha viscut la comarca del Pla d’Urgell en els últims anys. En tercer lloc, el creixement de la cartera de serveis dels Punts d’Atenció Continuada, que es troben ubicats als mateixos CAP, i que a Mollerussa ha provocat una manca d’espais important, expliquen des de Salut.

 

Durant la visita, Llevot ha estat acompanyat de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la directora d’Atenció Primària a Lleida de l’Institut Català de la Salut, Pilar Vaqué.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Igualada presenta el projecte de remodelació del Passeig Verdaguer

Notícia següent

Solsona proposa al ple reduir les fuites de la xarxa d’aigua a Santa Llúcia

Notícies relacionades