Diumenge, 14 de juliol de 2024
És notícia

Cens d’ocells hivernants i altres activitats al Parc de la Mitjana de Lleida

Avatar photo

L’Ajuntament organitza les primeres activitats de l’any per a descobrir la natura

Aquest cap de setmana, l’Ajuntament de Lleida ha dut a terme les primeres activitats del programa previst per a la descoberta de la natura de l’any 2022, en les quals han participat 40 persones.

El dissabte, 15 de gener, es va realitzar el cens d’ocells hivernants de les zones humides de Lleida. Una desena de persones van participar com a voluntàries en aquesta activitat, que es fa simultàniament a les zones humides de tota Europa, per tal de censar la quantitat d’ocells aquàtics que passen l’hivern en aquests espais.

Al Parc de la Mitjana i els Aiguamolls de Rufea es va poder observar com a més destacats: 78 collverds, 18 xarxets, 80 corbmaríns, 8 agrons blanc, 14 polles d’aigua, 4 cabussets, 28 bernats pescaire, 2 cullerots, 3 fotges i 3 arpelles. Destacar també que, malgrat el fred (l’activitat va iniciar-se quan els termòmetres registraven una temperatura de 5 sota zero), el dia va ser assolellat i agradable i que ja es comencen a veure els primers indicis de nidificació amb ocells posats al niu. A Rufea vam veure bernats pescaires, els quals comencen a fer nius i també una parella d’arpelles.

Aquest diumenge, al Parc de la Mitjana,  s’ha fet la primera sessió d’anellament científic d’ocells de l’any. Aquesta activitat permet fer estudis de presència, migració i permanència de les poblacions d’ocells. Les 20 persones participants han pogut observar merles, pardals, mallerengues, rossinyols bords o cotxes fumades entre altres espècies d’ocells, mentre aprenien les tècniques utilitzades per la captura, identificació i anellament, de la mà d’un anellador expert.

També aquest matí, altres 20 persones han participat d’una visita guiada al Parc de la Mitjana, on han pogut descobrir tota la vida que s’amaga al bosc a l’hivern: ocells hivernants, rastres que assenyalen la presència de fauna abundant o líquens adherits a l’escorça dels arbres del Parc, demostrant que nombrosos éssers vius es mantenen actius també durant aquesta època de l’any.

Si voleu rebre informació periòdica sobre les activitats de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lleida, us podeu subscriure al butlletí electrònic de Medi Ambient i Horta a través del link: http://newsletter.sostenibilitat.paeria.es/serveis/subscripcio.asp

També podeu seguir les nostres activitats a les xarxes socials (instagram, facebook i twitter) a través de Lleida en Verd i Ecoactivitats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

17 + 5 =

Notícia anterior

Mor una dona de 87 anys en un incendi en un pis a Terrassa

Notícia següent

L’Ajuntament i el Club Joventut Badalona renoven el seu contracte de patrocini quatre anys més

Notícies relacionades