La comèdia musical ‘Barcelona 24 h’ arriba al Teatre Ateneu de Tàrrega

Es tracta d'un dels muntatges més lluminosos i vitalistes de la cartellera actual, on els protagonistes són quatre joves que es creuaran a la Ciutat Comtal

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La 28a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega s’apunta també a l’auge del gènere musical. ‘Barcelona 24 h’, comèdia que presenta una trama salpebrada de cançons, esdevindrà la propera cita del cicle dissabte vinent 3 de desembre (20:30 h) al Teatre Ateneu.

 

Arriba així a la capital de l’Urgell un dels muntatges més lluminosos i vitalistes de la cartellera actual. Els protagonistes són quatre joves les vides dels quals es creuaran a la Ciutat Comtal. Pau Barbarà Mir, conegut divulgador musical en mitjans de comunicació, és l’autor del text i la música original mentre que Jaume Casals, Mireia Òrrit, Àlex Sanz i Anna Piqué posen veu i rostre als personatges.

 

El públic serà testimoni de diverses històries romàntiques en el context de la vida urbana a la gran ciutat. Una fotògrafa que acaba de trencar una relació coincideix a la sala Apolo amb un noi romàntic obsessionat per les pel·lícules d’en Hugh Grant. Una “pija” de Sarrià decideix independitzar-se i buscar pis per sota de la Diagonal mentre un noi ambiciós que només pensa en la feina decideix fer una pausa per comprar una xocolatina al “paki” 24 h de sota l’oficina. Sota aquest punt de partida argumental, sorgiran petites històries quotidianes en què ben segur els espectadors se sentiran identificats.

 

‘Barcelona 24h’ ha estat nominada a quatre premis Butaca en les categories d’espectacle musical, composició musical, actor (Jaume Casals) i actriu (Mireia Òrrit). Altres noms implicats en l’èxit del muntatge són Dídac Flores, encarregat de la direcció musical i que ha treballat anteriorment a ‘Grease’, ‘El Rei Lleó’ o ‘Dirty Dancing’; Marc Flynn (‘El despertar de la primavera’) exerceix la direcció escènica; i Ruben Yuste (‘Mar i Cel’, ‘Los Miserables’) és el supervisor de les coreografies.

 

El resultat és un musical fresc, ideal per als fans del gènere i alhora per als escèptics. Preu: 15 euros. Les entrades són a la venda, amb els descomptes habituals, a través de La Botiga del Museu i al web www.culturatarrega.cat.

 

Assaig obert a la tarda

La Regidoria de Cultura, impulsora de la programació, proposa altre cop una activitat complementària. El mateix dissabte 3 de desembre, a les 6 de la tarda, l’elenc de ‘Barcelona 24 h’ oferirà al públic un assaig obert.

 

L’accés és gratuït amb l’entrada de la funció del vespre. La capital de l’Urgell continua apostant per una programació escènica de qualitat que engloba muntatges de caràcter més popular amb altres de creació contemporània innovadora.

 

Després de ‘Barcelona 24 h’, el cicle oferirà unes altres quatre propostes fins al febrer (Teatre Ateneu, 20:30 h). La música, precisament, també serà un dels ingredients principals de la següent cita el dissabte 17 de desembre, quan prendrà el relleu la peça ‘Save the temazo’ del Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C.