L’Ajuntament de Balaguer compra 13 habitatges per protegir als seus veïns

La Paeria diu que els pisos van acabar a mans d'un fons voltor que amenaçava les famílies que hi vivien amb fer-les fora

La Paeria de Balaguer ha formalitzat la compra de 13 habitatges al carrer Ramon Llull per garantir que les famílies que actualment hi viuen deixin de patir “episodis d’assetjament immobiliari”.

El paer d’Afers Socials, Kevin Bruque, ha assenyalat que aquests pisos van acabar a mans d’un fons voltor i els encarregats d’aquests fons “modificaven cada mes el preu del lloguer i amenaçaven els llogaters amb fer-los fora dels habitatges”. Arran d’això, la Paeria ha optat per adquirir els 13 habitatges i regularitzar la situació de la dotzena de famílies que hi viuen, que a partir d’ara pagaran un lloguer en funció de la seva renda.

La compra dels 13 pisos del carrer Ramon Llull, juntament amb la compra de pisos de retracte i l’arranjament de pisos al carrer Cadena, s’inclouen a la partida d’habitatge social dels pressupostos del 2020 de la Paeria de Balaguer, la més important dels comptes en relació a l’habitatge i que està dotada amb 530.000 euros.