Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

La tramviarització del ferrocarril al seu pas per Balaguer avança a bon ritme

Avatar photo

La Generalitat adjudica la redacció del projecte de la millora de la integració urbana de la línia de FGC Lleida-la Pobla

La Generalitat ha adjudicat la redacció del projecte de la millora de la integració urbana de la línia d’FGC Lleida-la Pobla al seu pas per Balaguer, segons ha confirmat a Ràdio Balaguer el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal. Segons Vidal, la redacció compta amb un pressupost de 79.000 euros.

A més, diu, mentre s’executa la redacció “es mantindran les reunions tècniques de la pròpia Paeria, del Departament de Territori i de Ferrocarrils amb la implicació d’Urbanisme i Patrimoni, que són tots els departaments afectats i tenint en compte que s’ha de fer algun canvi en el pla de millora que tenim”.

Pel que fa a aquests canvis en el pla de millora, Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer, ha explicat que durant els 8 mesos de termini amb què compta la redacció del projecte, es posaran damunt la taula aspectes com les compensacions i correccions en zones verdes que incloïa el projecte inicial que contemplava el soterrament de la via al seu pas per Balaguer.

D’altra banda, Vidal recorda que, finalment, des de la Generalitat han estat receptius a les demandes de la Paeria de més “permeabilitat” en el projecte que busca la integració urbanística de les vies del tren; més passos cap a la trama urbana de l’altre costat de la via del tren, on ja hi ha molts serveis com col·legis, la piscina o la zona esportiva, a banda de l’àrea d’Inpacsa, i la situació de l’andana més cap al sud per a permetre la continuïtat del carrer Sant Crist.

Aquesta actuació d’integració urbana, que permetrà millorar la permeabilitat d’un costat i altre de la via, acabarà suposant una inversió estimada en 10 MEUR.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Suspès un desnonament d’una dona i dues filles petites a Barcelona

Notícia següent

Denuncien dos conductors d’autocar a Vila-seca per nou infraccions de trànsit

Notícies relacionades