El projecte JoVa culmina amb èxit una nova edició a Balaguer

Des de la Paeria de Balaguer es valora molt positivament aquesta edició i el compromís de tècnics i joves.

Aquest divendres ha finalitzat el projecte JOVA a la ciutat de Balaguer en el qual aquest any han participat un total de 10 joves que han fet durant dues setmanes tasques de neteja dels grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l’avinguda Pere III.

Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer, el tècnic de l’àrea de Joventut, Francesc Almira, que fa una valoració molt positiva del projecte d’enguany per la tasca que han fet les participants però també perquè s’ha aconseguit que prenguin consciència que cal respectar els espais públics de la ciutat.

També el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha valorat de forma molt satisfactòria el projecte d’enguany, del qual ha destacat que aquest 2020 s’ha fet una feina molt més visible que en altres edicions i agraït a les participants la seva feina.

A la comarca de la Noguera són una setantena de joves de 8 municipis de la Noguera els que prenen part d’aquest projecte comarcal, que consisteix a oferir al jovent la possibilitat de dur a terme activitats de voluntariat durant l’època estival per millorar espais del seu municipi a partir de les seves pròpies propostes i les necessitats dels seus respectius ajuntaments.

El nombre de municipis participants s’ha reduït respecte a l’any passat a causa de la pandèmia. També a causa del coronavirus aquest any no es podrà fer la sortida final del projecte a Port Aventura. A canvi del desplaçament al parc temàtic, l’Oficina Jove regalarà a cadascun/a dels i les participants uns auriculars sense fil.

Pel que fa als municipis de la comarca adherits aquest any al JoVa són Algerri, Artesa de Segre, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, la Sentiu de Sió, les Avellanes i Santa Linya, Menàrguens i Torrelameu.