Balaguer

Cloenda de la segona edició de Forma a Balaguer

La ciutat de Balaguer ha acollit entre l’1 i el 16 d’octubre de 2022 la segona edició de Forma. Espais d’Art Contemporani, esdeveniment que té com a objectiu conjugar intervencions artístiques amb la descoberta dels carrers, places, edificis i equipaments de la ciutat des d’una mirada artística i compromesa.

Per a l’edició d’enguany el tema que articula el Forma era: Balaguer, ciutat de memòria, i per la qual es van seleccionar un total de 8 projectes o intervencions artístiques de 5 artistes que han participat de manera individual, i 3 col·lectius. La majoria han estat ubicades al centre històric, a la façana del riu i en espais patrimonials, com el claustre de Sant Domènec.

Quant a dades d’assistència, han visitat les instal·lacions artístiques gairebé 1.000 persones, a l’espera de la cloenda i la darrera visita comentada.

Durant l’esdeveniment han visitat les instal·lacions artístiques i han participat de la proposta educativa les escoles Gaspar de Portolà, La Noguera, Mont-Roig, Pia, Àngel Guimerà, el centre d’educació especial L’Estel, i els instituts Ciutat de Balaguer i Almatà. Les residències per a gent gran de Sant Domènec i Santa Maria també han realitzat visites comentades, així com el taller a càrrec de l’artista Ivan Candeo, en el qual també hi han participat el Servei de Rehabilitació Comunitària i els i les alumnes de Educació Visual i Plàstica de l’Ins Almatà.

Igualment s’han dut a terme diverses activitats paral·leles com la performance a càrrec de Marta Bisbal Torres, la presentació del llibre sobre Guillem Viladot El silenci de l’angle, o la inauguració de l’exposició L’Estudi 76.

La cloenda se celebra dissabte 15 d’octubre a partir de les 20’30h a la plaça Comtes d’Urgell, i per la qual s’ha programat la projecció de l’obra Destructuras d’Aitor Ortiz, cortesia de Planta-Fundació Sorigué, així com una sessió de música electrònica que tancarà l’acte.

Albert

Missatges recents

Acordonen la seu del PP al carrer Génova per un avís de bomba

La Policia Nacional ha acordonat la seu del PP al carrer Génova de Madrid per…

8 hores fa

Sabadell commemora el 87è aniversari del bombardeig de Gernika

En el marc del 87è aniversari del bombardeig de Gernika, aquest divendres, 26 d’abril, a…

9 hores fa

La nova temporada de primavera d’arts escèniques arriba a Sant Pere i Sant Pau

La nova temporada de primavera d'arts escèniques creua les parets del Teatre Tarragona per fer…

9 hores fa

Yolanda Díaz mostra el seu suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha expressat en…

9 hores fa

Mor un motorista en un accident de trànsit a la Ronda Litoral

Un motorista ha mort aquest dimecres a la nit en accident de trànsit a la…

9 hores fa

Suport massiu del socialisme del Camp de Tarragona a Pedro Sánchez

Les paraules de Pedro Sánchez i la seva possible dimissió, un fet que s'anunciaria el…

9 hores fa

Esta web utiliza cookies.