Cloenda de la segona edició de Forma a Balaguer

Han visitat les instal·lacions artístiques gairebé 1.000 persones

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La ciutat de Balaguer ha acollit entre l’1 i el 16 d’octubre de 2022 la segona edició de Forma. Espais d’Art Contemporani, esdeveniment que té com a objectiu conjugar intervencions artístiques amb la descoberta dels carrers, places, edificis i equipaments de la ciutat des d’una mirada artística i compromesa.

Per a l’edició d’enguany el tema que articula el Forma era: Balaguer, ciutat de memòria, i per la qual es van seleccionar un total de 8 projectes o intervencions artístiques de 5 artistes que han participat de manera individual, i 3 col·lectius. La majoria han estat ubicades al centre històric, a la façana del riu i en espais patrimonials, com el claustre de Sant Domènec.

Quant a dades d’assistència, han visitat les instal·lacions artístiques gairebé 1.000 persones, a l’espera de la cloenda i la darrera visita comentada.

Durant l’esdeveniment han visitat les instal·lacions artístiques i han participat de la proposta educativa les escoles Gaspar de Portolà, La Noguera, Mont-Roig, Pia, Àngel Guimerà, el centre d’educació especial L’Estel, i els instituts Ciutat de Balaguer i Almatà. Les residències per a gent gran de Sant Domènec i Santa Maria també han realitzat visites comentades, així com el taller a càrrec de l’artista Ivan Candeo, en el qual també hi han participat el Servei de Rehabilitació Comunitària i els i les alumnes de Educació Visual i Plàstica de l’Ins Almatà.

Igualment s’han dut a terme diverses activitats paral·leles com la performance a càrrec de Marta Bisbal Torres, la presentació del llibre sobre Guillem Viladot El silenci de l’angle, o la inauguració de l’exposició L’Estudi 76.

La cloenda se celebra dissabte 15 d’octubre a partir de les 20’30h a la plaça Comtes d’Urgell, i per la qual s’ha programat la projecció de l’obra Destructuras d’Aitor Ortiz, cortesia de Planta-Fundació Sorigué, així com una sessió de música electrònica que tancarà l’acte.