Balaguer prepara una nova edició del Carnestoltes del Congre amb mesures sanitàries

Se celebrarà els dies 26 i 27 de febrer

Balaguer celebrarà els propers dies 26 i 27 de febrer una nova edició del “Carnestoltes del Congre”, una festa que s’ha presentat aquest dimarts amb la presència del paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal; la paera de Joventut, Gemma Vilarassau; la paera d’Educació, Laura Corsà; i la tècnica d’Educació a la Paeria, Imma Montoliu. 

Tal i com s’ha explicat a la presentació, a diferència de l’any passat, l’edició d’aquest any serà totalment presencial, però amb els actes adaptats a les restriccions i mesures sanitàries actuals. És per aquest motiu que a dia d’avui activitats que es realitzaven anys anteriors com: el concert de nit, el ball de disfresses, la degustació del congre i el concurs de ball de comparses del dissabte, no s’organitzaran, encara què el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha dit que s’està pendent de la celebració nocturna, ja que actualment l’oci nocturn es troba tancat. És per això que des de la Paeria es té una previsió per al ball de nit en el cas que sí que fos possible fer-lo. 

Les activitats que sí que estan previstes són la “Rua Jove” del dissabte a la tarda que enguany sortirà del carrer de La Noguera Pallaresa, i que estarà dinamitzada per grups de percussió locals, grups d’animació, i la carrossa de la Reina i el Rei Carnestoltes. 

En l’edició d’enguany el format dels concursos s’actualitza i s’ha organitzat un concurs de disfresses de comparses, on aquestes podran lluir les seves disfresses i guanyar premis en metàl·lic. Les comparses cal que tinguin un mínim de 6 persones de 15 anys o més, tot i que també hi podran participar infants. 

Un cop arribada la rua a la plaça del Mercadal, les comparses inscrites al concurs pujaran una per una a dalt de l’escenari, on podran lluir la seva disfressa durant 30 segons. 

Al finalitzar l’espectacle del “Jorge de la Suerte” es farà l’entrega de premis a les comparses guanyadores.  

Ja el diumenge al matí, com els darrers anys, es realitzarà la “rua Infantil” que també farà un recorregut des del carrer Noguera Pallaresa fins a la plaça del Mercadal. També es realitzarà el concurs de disfresses de comparses infantil i el concurs de vehicles amb remolc. A diferència d’altres anys enguany no hi haurà subvencions a carrosses ni concurs de carrosses.

Un cop arribin les comparses a la plaça del Mercadal la festa continuarà amb el concert del grup “Pop per a xics”, i desprès tindrà lloc l’entrega dels premis dels concursos infantils. 

Un altre dels canvis és que aquest any no es servirà la tradicional Olla del Congre, que dona nom a la festa, per minimitzar al màxim el risc de contactes. 

Les inscripcions als concursos cal realitzar-les a la web joventut.balaguer.cat, per telèfon al 973 451 555 o presencialment al casal Lapallavacara abans del dia 21 de febrer.  Es poden consultar les bases del concursos a la web joventut.balaguer.cat.