Balaguer homenatja el balaguerí Pepito Planes, més conegut com a “Xepis”

Es tracta d’un dels personatges rellevants de la ciutat per la seva implicació activa en les festes més destacades de la capital

Balaguer ha homenatjat aquest divendres al vespre el balaguerí Pepito Planes, més conegut com a “Xepis” en el marc de l’inici de les Festes del Sant Crist.
Es tracta d’un dels personatges rellevants de la ciutat per la seva implicació activa en les festes més destacades de Balaguer.

Al Xepis se’l reconeix, per exemple, pel seu paper a la Transsegre, a la Festa de Sant Antoni, al Carnestoltes, a la Festa Major, als Pastorets o la Passió, entre altres. És parlar de festes i la ciutadania de Balaguer ja espera veure el muntatge que el Xepis ha preparat.

El seu caràcter amical, alegre i l’energia incombustible són reconeguts per tothom, així com l’esperit de proximitat a la gent fent créixer l’alegria en tots els actes que hi participa.

Aquest divendres, durant l’acte d’homenatge, Pepito Planes, ha compartit algunes anècdotes i ha explicat que no s’esperava aquest acte. En aquest sentit ha dit a Ràdio Balaguer que molta gent ja li havia dit que havia de rebre un homenatge però ell sempre responia que l’homenatge el rebia cada cop que la gent el felicitava per les seves creacions, un fet que sempre l’ha fet sentir-se estimat.

Els fills de Pepito Planes, en Jordi i la Marta, han volgut agrair a la Paeria l’homenatge rebut pel seu pare i han recordat que els gegants són part de la seva vida, i la millor sorpresa ha estat veure un capgròs amb la seva cara.

Per la seva banda, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que el Pepito Planes és una d’aquelles persones de Balaguer que mereix un reconeixement per les coses que ha fet. Ha definit en ‘Xèpis’ com una figura emblemàtica de la ciutat, que tothom recorda tant a les Transsegres com als carnavals o a les ballades de gegants, a les que no faltava mai, fent que Balaguer tingués més vida i la gent hagi estat una mica més feliç. Per aquest motiu l’homenatge escollit ha estat un capgròs.

El paer de cultura, Arnau Torrente, ha ressaltat que la ciutat la forma la gent que hi viu, i la gent que hi fa coses, per tant aquest homenatge no serà un acte puntual, sinó que la Paeria té intenció d’anar fent aquests homenatges a les persones que han aportat a la ciutat. Torrente ha dit que és una forma més de fer visibles als balaguerins i balaguerines que fan coses per la ciutat, ja sigui els que les fan avui en dia o els que les van fer ja fa molts anys i que es mostraran a través del projecte ‘Balcons il·lustrats’.