Balaguer uneix esforços per crear una escola de dansa i arts del moviment

El primer projecte conjunt serà la 7a edició Free Style Dance BLG 2021 el diumenge dia 25 d'abril

Els espais de dansa i de rítmica de Balaguer uneixen esforços, en un principi, amb la Dansa Urbana i el Hip-hop amb l’objectiu de ser un centre de dansa i arts del moviment de referència al territori. Així ho ha avançat aquest dimarts el director de la Xemeneia – Espai de Dansa de Balaguer, Albert Bonet.

Bonet ha parlat d’unió d’esforços de les escoles municipals de rítmica i dansa per crear aquesta sola escola de dansa i arts del moviment, amb la intenció de ser el màxim exponent d’aquestes disciplines al territori. Per aquest motiu preveuen comptar amb l’actual equip docent (titulats oficials) de totes dues escoles, a més de professionals de prestigi per dur a terme diverses activitats. En aquest sentit ha explicat que es preveu tirar endavant el procés d’autorització de centres per part del Departament d’Educació de la Generalitat.

Segons el paer de Cultura, Arnau Torrente, des de l’Àrea de Cultura de la Paeria es vol dotar la ciutat d’escoles que girin entorn dels ensenyaments vinculats a les arts. Per aquest motiu s’ha mostrat convençut que l’escola de dansa i arts del moviment serà una realitat abans d’acabar l’actual legislatura, una escola que no només oferirà dansa, sinó que estarà oberta a altres disciplines associades aquest món com, per exemple, el circ. A més, ha explicat que també s’està treballant perquè hi pugui tornar a haver una escola d’arts plàstiques, amb la intenció que la ciutadania de Balaguer pugui trobar en les arts també una sortida professional.