Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Balaguer participa a la jornada de Pla

Avatar photo
La Jornada Camins d’Èxit es va celebrar ahir a l’auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta de cooperació entre el Departament d’Educació i els ajuntaments, i tenen com a objectius aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió a través de l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana. Els Plans Educatius d’Entorn han esdevingut eines capaces de connectar els aprenentatges formals i no formals, afavorint l’accés de tot l’alumnat, especialment dels que es troben en situació de vulnerabilitat.

La jornada celebrada ahir a Lleida anava dirigida als agents que intervenen en els plans d’entorn del territori, amb la voluntat de ser un espai de trobada per compartir experiències, pràctiques, projectes i reflexions. En aquest sentit van participar els PEE de Balaguer, Alt Segrià, Mollerussa, les Borges Blanques, Cervera, Lleida, Guissona, Tàrrega i La Seu d’Urgell.

En el cas de Balaguer, es va presentar l’activitat ‘Oportunitats en escena’ Tallers de suport i acompanyament educatiu a través del teatre, a càrrec de la tècnica d’educació Carme Brusau i que es du a terme a l’escola Àngel Guimerà. La proposta combina el treball de diferents capacitats relacionals a partir de les arts escèniques i del joc, com l’autoestima, la comprensió lectora, les habilitats socials i comunicatives, la creativitat, l’empatia, l’expressió corporal, i sobretot el treball en equip. En aquest sentit, es va posar de manifest que la proposta tot just comença, però que està sent molt ben rebuda per l’alumnat i el professorat del centre educatiu.

A la jornada van assistir la paera d’Educació, Anna Profitós; Carme Brusau, tècnica d’Educació de la Paeria; Imma Montoliu, dinamitzadora Pla Municipal de Dinàmica Educativa; Anna Figuerola, dinamitzadora del Pla Educatiu d’Entorn; Mònica Baradad, assessora LIC del Pla Educatiu d’Entorn al Departament d’Educació; Èric Berga, director del Servei  Educatiu de la Noguera; i Glòria Noè, TIS de l’Escola Àngel Guimerà.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Aprovada definitivament la llei d’amnistia: 177 vots a favor i 172 en contra

Notícia següent

El consum i la producció d’energia a Andorra augmenten a l’abril

Notícies relacionades