Balaguer instal·larà un nou parc infantil a la zona de l’Escola Mont-roig

La Paeria de Balaguer ultima el projecte per a la renovació de la zona de jocs infantils, ubicada al costat de l’Escola Mont-roig

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Després de mantenir una reunió amb l’equip directiu del centre i representants de l’AFA, i d’acord amb els seus suggeriments, es va decidir reubicar l’emplaçament d’aquest espai per al joc dels infants i així poder disposar de més espai per a les entrades i sortides de l’alumnat de l’escola. 

Així, d’una banda hi haurà la zona de la pista multiesportiva i al costat la zona del parc infantil, els quals quedaran situats al lateral del centre educatiu. El nou parc s’ha dissenyat amb jocs adaptats de nivells 2 i 3, amb la voluntat que siguin accessibles i adaptats, així com l’entorn i els elements de joc, els quals han de permetre als infants interactuar. 

El joc és un element clau per al desenvolupament dels infants, és una activitat substancial i necessària. Per tant, aquest projecte s’ha dut a terme amb la voluntat de disposar d’entorns inclusius, on els més petits puguin relacionar-se en igualtat i desenvolupar les seves capacitats. En aquest sentit i per tal d’adaptar-se a les diferents capacitats dels infants, els espais de jocs i gronxadors disposaran de paviments de cautxú, els quals faciliten una mobilitat més autònoma i segura, i permeten la usabilitat i interacció al conjunt dels infants. Igualment, també s’ha plantejat un sistema vegetal, per tal de protegir al màxim l’àrea de jocs dels perills ocasionats per la zona de trànsit rodat propera.

L’Àrea d’Urbanisme durà a aprovació el projecte inicial, i posteriorment la licitació d’execució, la qual està prevista que es resolgui a finals d’any.