Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Balaguer inaugura una nova edició de la Fira Q amb més de cent expositors

Avatar photo

Fira Q té com a objectiu promocionar les empreses de la província de Lleida, així com donar a conèixer els productes d’alimentació de proximitat, naturals i artesans

Avui s’ha inaugurat una nova edició de Fira Q al pavelló d’Inpacsa de Balaguer, a càrrec del Sr. Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat de Catalunya, i l’Il·lm. Sr. Jordi Ignasi Vidal, paer en cap. Prèviament, també s’ha presentat el Saló de l’Energia de les Terres de Lleida, a càrrec de l’Il·lm. Sr. Jordi Ignasi Vidal, l’Il·ltre. Sr. Carles Gibert, diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i el Sr. Paco Grau, en representació de COELL.

Fira Q té com a objectiu promocionar les empreses de la província de Lleida, així com donar a conèixer els productes d’alimentació de proximitat, naturals i artesans, i per tant hi són presents els diversos sectors econòmics del territori, i per a donar més visibilitat a les empreses de cada zona hi haurà diferents escenaris on es faran múltiples activitats.

 

D’altra banda, l’espai dedicat a la construcció i l’habitatge s’ha especialitzat i ha esdevingut el Saló de l’Energia de les Terres de Lleida, el qual es preveu que tingui una periodicitat anual. Aquest espai dins de Fira Q és una iniciativa de l’Energy HubLab, un projecte de la Paeria de Balaguer i la Diputació de Lleida, que impulsa la transició energètica i la transformació del model econòmic de Ponent, el Pirineu i Aran. Els objectius de l’organització són promocionar i donar visibilitat a les empreses i professionals lleidatans relacionats amb les energies renovables i l’eficiència energètica; aconseguir que el Saló sigui punt de trobada del mateix sector per tal de facilitar l’aparició de col·laboracions i sinèrgies entre els seus actors; contribuir a la sensibilització sobre la crisi climàtica; i informar a la ciutadania sobre les accions que es poden dur a terme per a fer-hi front. A partir d’aquests objectius, s’ha dut a terme un seguit de ponències i xerrades a càrrec de diversos professionals del sector.

D’altra banda, durant aquesta primera jornada s’han dut a terme activitats molt diverses als diferents sectors en els que es distribueix Fira Q, com tallers gastronòmics i demostracions a l’espai de Proximitat; degustacions, maridatges, tallers i presentacions de nous productes a l’espai de Restauració i Oci; i desfilades de moda, xerrades, demostracions i tallers a l’espai dedicat al Comerç i els Serveis.

 

També en el marc de Fira, s’ha organitzat un any més el Concert Jove, promogut des de l’Àrea de Joventut de la Paeria de Balaguer i l’Associació Joves BLG, amb els concerts al pavelló Molí de l’Esquerrà a càrrec de SIXTUS, els dj’s Joan Roca, i 2manymonkeys.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

sixteen − thirteen =

Notícia anterior

130 alumnes de Catalunya enlairen petits satèl·lits des d’Alguaire en el concurs de l’Agència Espacial Europea CanSat

Notícia següent

L’agència d’avaluació Fitch Ratings confirma la nota d’Andorra en A- amb perspectiva estable

Notícies relacionades