Balaguer escull el seu dolç en el marc del concurs de cuina de la Fira Q 2022

Es celebrarà els dies 30 d'abril i 1 de maig

Dins el marc de Fira Q Balaguer, que enguany tornarà a ser presencial i ja s’està treballant amb la introducció de novetats, la Paeria, l’ Associació Gastrobar conjuntament amb l’Associació de Comerciants Balaguer 2021 -ACB- , organitzaran per sisè any consecutiu el Concurs de Cuina Fira Q Balaguer … de la nostra terra al plat, a l’escenari del sector de la gastronomia, oci i restauració, esdevenint tot un espectacle gastronòmic el diumenge dia 1 de maig per la tarda, a partir de les 18.30 h, obert a tot el públic visitant.

Enguany però amb un canvi important ja que s’aprofita aquest escenari per  crear un dolç típic de la ciutat que esdevingui una marca pròpia, un distintiu que puguin elaborar tots els pastissers i forners de Balaguer, i que desprès els mateixos restauradors també ho puguin aplicar en els seus postres encara que sigui versionant el producte guanyador.

Per tal de donar-li més rellevància al concurs, des de Fira Q i amb el col·lectiu Gastrobar es va decidir involucrar-lo amb el concurs de cuina com una especialitat més.

La voluntat de la Paeria és que amb la participació de la pròpia ciutadania i els professionals del sector, Balaguer pugui comptar amb un producte representatiu de la seva gastronomia així com de la pròpia ciutat.

Tots aquells concursants que vulguin participar, ho faran d’acord amb les següents bases:

  1. PARTICIPANTS

Hi podran participar totes aquelles persones que estiguin interessades, independentment d’edat i nacionalitat, en demostrar les seves habilitats a la cuina dolça. Serà sota el títol“ Dolç de Balaguer”, on hauran de preparar una recepta amb l’única condició que com a mínim un dels ingredients de la recepta sigui la mel i posar-li un nom comercial.

  1. MODALITAT PARTICIPACIÓ

Tots aquells concursants que participin, hauran d’enviar la seva recepta, amb el nom del dolç que presentin al concurs, abans del 20  D’ABRIL COM A DATA LÍMIT al següent mail:concursfiraq2022@gmail.com.

Un jurat tècnic escollirà  vuit propostes finalistes com a màxim, les quals competiran a la Gran Final que es disputarà el diumenge 1 de maig a les 18:30 h al pavelló de FiraQ

en un espectacle gastronòmic dirigit a tots els públics i on podran demostrar tot el seu talent davant un jurat qualificat i format per diferents forners, pastissers i cuiners de Balaguer.

3.VALORACIÓ DE LES RECEPTES

De totes les receptes enviades, se n’escolliran vuit com a màxim  per a  disputar la Gran Final, de les quals es valorarà:

– Presentació

– Originalitat

– Gust

– Productes de proximitat utilitzats: vincle amb el territori

– Nom comercial

– Fàcil transport

– Que sigui de llarga caducitat.

-Ha de ser un pastís de viatge, preferentment que no requereixi fred.

Exemples: els Granados de Lleida, els Taps de Cadaquès o el rajol de Granollers.

  1. JURAT:

El jurat estarà format per membres qualificats, la majoria d’ells  forners i pastissers de la ciutat de Balaguer.

  1. PREMI:

El premi per al guanyador/a consistirà en un xec per valor de 500 €. Més uns vals per a restaurants de la ciutat i un lot de productes.

  1. ACCEPTACIÓ DE LES BASES:

La participació al concurs implica l’acceptació d’aquestes bases i condicions.

L’autor o autora de la proposta gastronòmica renuncia als beneficis econòmics que aquest pugui generar en els establiments on es comercialitzarà.

L’autor o autora accepta que la recepta sigui compartida i pública, i que la Paeria en faci ús per donar-la a conèixer a través dels diferents canals i formes de comunicació per tal que aquesta pugui ser comercialitzada per tots els restauradors i pastissers de la ciutat.

L’organització , però, no assegura que el premi guanyador sigui definitivament la recepta que es comercialitzi i té el dret de no tirar-ho endavant valorant totes les opinions de la Paeria i dels professionals del sector.  També, si el jurat ho creu convenient, es podria modificar algun aspecte respectant sempre la base del guanyador o guanyadora.