Balaguer és la capital del conte aquesta setmana

Una vintena de professionals de les biblioteques de Lleida participen a Balaguer en la Jornada professional per a bibliotecaris

Una vintena de professionals de les biblioteques de Lleida han participat aquest matí a Balaguer en la Jornada professional per a bibliotecaris que s’ha fet avui com a acte previ a l’Encontats, el mercat de contes i publicacions dedicades als més petits i al públic familiar que se celebrarà el proper diumenge.

La jornada s’ha fet a la Biblioteca Margarida de Montferrat i segons la seva directora, Núria Arbós, aquest any ha estat una jornada de formació dedicada a les converses filosòfiques dels llibres infantils i juvenils. L’objectiu era, a partir d’una selecció de llibres, explicar, donar pautes de com parlar amb els infants i joves sobre certs temes com, per exemple, la mort.

En total, ho dèiem abans, han participat en la jornada una vintena de professionals de les biblioteques de la província, una xifra que Núria Arbós valora de forma molt satisfactòria, ja que, diu, “normalment són jornades que tenen una molt bona acollida perquè no hi ha moltes possibilitats de formació aquí al territori”.

L’Encontats se celebra el proper diumenge amb un nou format i amb els espais de joc, les parades i els espectacles dividits en dos espais, el Museu i la Plaça Mercadal, per garantir les distàncies de seguretat.

Una altra novetat és la sessió de contes per adults del dissabte, una nova iniciativa a la qual es vol donar continuïtat cada any. 

Així mateix, l’edició d’aquest any vol ser un homenatge a l’escriptor Josep Vallverdú, que va ser el primer padrí de l’Encontats. Per aquest motiu el diumenge 20 a les 12 del migdia s’inaugurarà a la Plaça del Pou una escultura dedicada al personatge del Rovelló, el popular gos creat per Josep Vallverdú. 

La il·lustradora Pilarín Bayés és la padrina de l’Encontats 2020.