Balaguer en col·laboració amb la UdL realitza xipatge i anàlisi dels gossos del refugi

L’Àrea de Benestar animal de la Paeria ha impulsat diverses accions que calia dur a terme de manera prioritària al refugi d’animals

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Entre aquestes hi ha la revisió completa de cada animal, amb diverses proves de malalties i paràsits, així com una analítica de sang i el xipatge dels que encara no el tenien. Aquest sistema vincula l’animal amb la persona propietària a través de la cartilla sanitària de cadascun. De moment es valora inscriure’ls a nom de la Paeria o de l’associació.

Aquestes tasques les han dut a terme estudiants de la Facultat de Veterinària de la Universitat de Lleida, acompanyades de la professora Marta Bassols. Igualment, s’han agendat properes accions, com serà l’esterilització dels animals.

El paer de Benestar animal, Borja Vega, ha fet una valoració molt positiva d’aquest procediment, tant pels gossos que actualment estan al refugi com per a l’alumnat de la facultat, les quals han pogut fer pràctiques de les diferents tasques. En aquest sentit, es treballa amb la Universitat de Lleida per a la realització d’un conveni amb la Paeria.