fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Balaguer continua realitzant actuacions d’obres i d’enjardinament dels espais verds al centre històric de la ciutat

Avatar photo

Actualment s’estan desenvolupant cinc actuacions ocupacionals en l’àmbit d’obres i medi ambient amb un total de 15 persones contractades

La Paeria de Balaguer continua realitzant actuacions d’obres i d’enjardinament i manteniment dels espais verds al centre històric de la ciutat en el marc del Projecte Treball als Barris 2021.

El projecte té l’objectiu principal d’afavorir l’accés de persones desocupades al mercat laboral, residents al casc antic, tot desenvolupant mesures que millorin la seva ocupabilitat i inclusió social i ajudin a facilitar també un desenvolupament socioeconòmic més sostenible al barri.

Actualment s’estan desenvolupant cinc actuacions ocupacionals en l’àmbit de la construcció, obres i enjardinament amb un total de 15 persones contractades.

L’objectiu, segons la responsable de Treball als Barris, Marina Perejuan, “és rehabilitar els espais urbans i l’entorn verd del centre històric per millorar-ne la imatge i també la qualitat de vida dels seus residents”.

Entre les actuacions que s’estan realitzant hi ha la rehabilitació d’edificis plurifamialiars a la plaça Ollé Pinell, núm. 3-4, per destinar-los en un futur a lloguers socials.

Així mateix, també destaca el treball de restauració de façanes als carrers Santa Maria i Minerva (tercera edició) que consisteix en la millora del seu estat.

Per fer els treballs d’obres s’han contractat 6 oficials de primera de paleta, 3 oficials de pintor i 3 peons durant 6 mesos a un 80% de jornada.

D’altra banda, en l’àmbit de medi ambient, hi ha l’actuació d’enjardinament  i manteniment dels espais verds del centre històric. En aquest cas es fan tasques per rehabilitar elements del verd urbà, neteja i desherbatge, poda de branques baixes, millora dels sistemes de reg…

Fins ara s’ha treballat en àrees verdes com els talussos a l’entorn del carrer dels Arços, la Serra Vicenta, s’ha fet el manteniment dels espais verds rehabilitats a la Plaça del C/ Abadia, i la neteja i desbrossada a la zona interior del Castell Formós. Per fer aquests treballs s’han contractat  dos jardiners durant 6 mesos i també al 80% de jornada.

Aquest equip compta amb la figura d’un coordinador d’obres que s’encarrega d’identificar, planificar, executar i fer el seguiment dels treballs d’intervenció urbanística i de l’enjardinament al barri.

També fa la comunicació a nivell tècnic amb les diferents àrees responsables de la Paeria i identifica els problemes d’ordre tècnic, entre d’altres. La seva contractació és de 7 mesos al 100% de jornada.

Les diferents accions estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: el Projecte Treball als Barris.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ampliació d’horaris i estands per la Pitavola del Comapedrosa

Notícia següent

Robatori amb força a un establiment de Valls

Notícies relacionades