Balaguer celebra una nova edició del tornet ‘L’Esport que ens uneix’

'L’esport que ens uneix' és un campionat multiesportiu, en el que es practicaran diferents disciplines i que se celebrarà el dia 13 de maig a Balaguer

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Torneig “L’esport ens uneix” de Balaguer és un projecte comunitari que té com a objectiu compartir una jornada amb altres persones que vulguin gaudir de l’esport, en un entorn que fomenta les interaccions socials i la salut.

 

Les experiències de jornades prèvies constaten que l’esport és una eina d’inclusió per a les persones que tenen un diagnòstic en salut mental. Les diferències es desdibuixen possibilitant la participació amb igualtat en les activitats esportives. Mitjançant la pràctica de l’activitat física, a més, s’estimulen les capacitats cognitives, es redueix l’angoixa, i s’augmenta l’autoestima i la sociabilitat.

 

En aquest torneig hi poden participar totes aquelles persones que vulguin gaudir de l’esport, incloent-hi els usuaris de la xarxa de salut mental de les terres de Lleida, i totes aquelles persones que formin part del seu entorn, com familiars, amics o persones del seu entorn.

 

Els principals objectius del campionat són promoure la participació activa en la comunitat, per fer front a l’estigma social existent enfront de les malalties mentals i qui les pateix; afavorir la interacció social amb altres persones d’interessos semblants; i treballar en equip. Aquests objectius permeten la canalització de la competició, afavorir la cooperació i aconseguir la satisfacció personal de cada participant a través de la salut física.

 

‘L’esport que ens uneix’ és un campionat multiesportiu, en el que es practicaran diferents disciplines: mini futbol sala, bàsquet amb modalitat de 3 x 3, bitlles i tenis taula. Aquesta és la tercera edició del torneig i se celebrarà el dia 13 de maig a Balaguer.

 

III Torneig ‘L’esport que ens uneix’

  • Dissabte, 13 de maig de 2023
  • De 9 a 13.30 h
  • Cloenda i entrega de premis: 13.30 h