Balaguer celebra el proper dilluns dia 21 de març el Dia Mundial de la Poesia

Amb l'espectacle "Poemes de capçalera" amb Sílvia Comes, a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Margarida de Montferrat

El proper dilluns dia 21 de març tindrà lloc a la Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer la celebració del Dia Mundial de la Poesia a Balaguer amb l’espectacle “Poemes de capçalera” amb Sílvia Comes, cançó i guitarra.

Sílvia Comes és una cantautora, una trobadora contemporània que musica i canta els versos del seus poetes favorits. Una tria que commou per la intensitat de la seva posada en escena i el sentiment que desprenen tots els seus poemes cantats en forma de petits homenatges a poetes com Gil de Biedma, Espriu, Vinyoli, Cernuda, Felícia Fuster, Gabriel Ferrater i Gloria Fuertes, entre altres.

L’entrada per aquesta activitat, que es farà a la mateixa biblioteca a 2/4 de 8, és gratuïta.

El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia.
Amb aquesta iniciativa, la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO proposen convertir el Dia Mundial de la Poesia en una gran festa de la paraula i de les lletres.

Ràdio Balaguer se suma també un any més a aquesta celebració, i en col·laboració amb la Biblioteca Margarida de Montferrat, el proper dilluns es farà cada hora en punt la lectura en diferents idiomes del poema “Si puc”, del reusenc Gabriel Ferrater, de qui enguany es commemora el centenari del naixement i el cinquantenari de la seva mort. El poema ha estat escollit per la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO que enguany celebra la quinzena edició.

Aquestes lectures del poema amb: alemany, anglès, àrab, aranès, castellà, francès, grec, italià, portuguès, romanès, rus, ucraïnès, wòlof i xinès, es podran trobar també penjades al podcast de la ràdio.

SI PUC, Gabriel Ferrater

Alguna cosa ha entrat
dins algun vers que sé
que podré escriure, i no
sé quan, ni com, ni què
s’avindrà a dir. Si puc
te’l duré cap a tu.
Que digui els teus cabells
o l’escata de sol
que et vibra en aquesta ungla.
Però potser no sempre
tindré del tot present
el que ara veig en tu.
He sentit el so fosc
d’una cosa que em cau
dins algun pou. Quan suri,
he de saber conèixer
que ve d’aquest moment?

Gabriel Ferrater
Les dones i els dies, 1968 [Menja’t una cama, 1962]