fbpx

Balaguer celebra diversos actes amb motiu del 25-N

Avatar photo

Avui divendres dia 24 de novembre s’ha celebrat a Balaguer l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la violència contra les Dones, per la qual cosa s’ha realitzat una concentració a la plaça del Mercadal, organitzada conjuntament entre la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera.

En l’acte s’ha fet la lectura del manifest que cada any es promou des del Departament d’Igualtat i Feminismes, i seguidament s’ha dut a terme una acció col·lectiva.

Juntament amb l’acte institucional, des de la Paeria s’han organitzat diverses accions. D’una banda, el mateix divendres s’emet un programa especial a Ràdio Balaguer en el que agents de les diferents institucions i entitats, que participen de la xarxa d’acompanyament i intervenció, expliquen els serveis i actuacions que duen a terme des de cada institució, en aquest cas des del Grup d’Atenció a la víctima del Cos de Mossos d’Esquadra, des del Centre d’Atenció Primària, Serveis Socials i del Servei d’Informació i Atenció a les Dones.

A més, també hi intervé una dona víctima de violència masclista, la qual durant el programa comparteix com ha estat rebre aquesta ajuda i acompanyament, i com a través del suport de la xarxa d’institucions i entitats ha pogut fer front a aquesta situació tan complexa. Una de les principals voluntats d’aquest programa és fer visible el funcionament de cada servei, quina ajuda ofereixen, i com donar a conèixer com es coordinen.

Una altra de les activitats previstes és la Cursa de la Dona, que se celebra el diumenge dia 26 de desembre a partir de les 11 h, amb sortida des de la plaça del Mercadal. La cursa tindrà un recorregut de 5 quilòmetres, en la que pot participar tothom sense límit d’edat i fins a arribar als 800 participants. Durant la celebració de la cursa hi haurà activitats, com l’actuació del grup de percussió Bandelpal o la cloenda a càrrec de les noies de l’Escola municipal de Gimnàstica Rítmica.

Des de la Paeria es pretén per tant que sigui una jornada participativa i transversal, en la que tothom se senti interpel·lat i sentin seves les reivindicacions d’aquest dia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor atropellat un jove ciclista de 17 anys mentre entrenava

Notícia següent

La campanya comercial dels Bons Salou es prolongarà fins al 22 de desembre

Notícies relacionades