Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Balaguer acull els actes de la 27a edició de la Nit de la Sardana

Avatar photo

La ciutat de Balaguer acull el proper dissabte dia 28 de gener els actes amb motiu de la Nit de la Sardana

Els actes previstos començaran a les 17.30 h al Museu de la Noguera, on s’oferirà una visita comentada a l’exposició ‘Costumari balaguerí. Folklore i tradicions’, en la qual es proposa un recorregut històric per les expressions materials de la memòria de les festes, les costums i la cultura popular de la ciutat. Seguidament, a les 18 h a la sala d’actes de la Casa de la Paeria, es farà entrega de diversos premis i obsequis a les colles amb motiu de la cloenda del 47è Concurs de colles sardanistes de la Terra Ferma.

A l’acte hi assistiran l’Ilꞏlm. Sr. Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer: la Ilꞏlma. Sra. Estefania Rufach, vicepresidenta de la Diputació de Lleida; el Sr. Albert Turull, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Lleida; la Sra. Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya; el Sr. Carles Vall, president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida; i el Sr. Albert Masagué, President de l’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes.

A les 19.30 h al Teatre municipal es podrà veure l’espectacle familiar ‘Les Mil i Una Nits’ a càrrec de la cobla la Principal del Llobregat i Enric Arquimbau. Aquesta proposta és una fusió de melodies orientals amb els sons de la cobla, a través dels contes de la princesa Xahrazad.

La jornada seguirà al pavelló Molí de l’Esquerrà a les 21.30 h amb el lliurament dels premis atorgats per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, concretament el Reconeixement, el Premi Sardalleida i el Premi Rotllana. Aquest acte estarà encapçalat per l’Ilꞏlm. Sr. Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer; el Sr. Xavier Tresserras, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; i el Sr. Carles Vall, president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. A les 22 h es farà el sopar al mateix pavelló, al que seguirà una ballada de sardanes a càrrec de la cobla la Principal del Llobregat i la música de Miquel Anglarill.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Joan Reig presenta el disc “Bagatzem” aquest dissabte a Constantí

Notícia següent

Reus acull l’acte d’inauguració de l’Any Domènech i Montaner

Notícies relacionades