Apunyala un home a Aitona després d’una discussió al carrer

Porta d'entrada dels jutjats de Lleida. ACN

La Fiscalia demana 8 anys de presó a un home acusat d’apunyalar-ne un altre fins a sis vegades a Aitona (Segrià), després d’una discussió al carrer. Els fets van passar a la plaça de l’Ajuntament del municipi el 20 de juny de 2020, cap a dos quarts de vuit del vespre.

Segons el ministeri públic, després que la víctima recriminés l’acusat per haver-li faltat al respecte a la seva xicota, l’acusat va marxar i va tornar amb un ganivet de 12 centímetres de fulla i el va apunyalar un cop als ronyons, un altre a l’esquena i quatre més a l’abdomen. La Fiscalia l’acusa d’un delicte d’intent d’homicidi en considerar que les ferides podrien haver estat “letals”. El judici es farà dijous 27 de gener a l’Audiència de Lleida.

L’acusat, un algerià de 44 anys, veí de Barcelona i sense antecedents penals, es troba en situació irregular a l’Estat i està en presó provisional des del 22 de juny de 2020.

Segons la Fiscalia, després d’una primera discussió, l’acusat va marxar i va tornar al cap d’uns minuts amb un ganivet de 12 centímetres de fulla amagat, mentre anava dient que els mataria a tots. Finalment, es va acostar a la víctima i, després de tornar a dir paraules “ofensives”, aquest cop en àrab, sobre la seva xicota, li va propinar sis punyalades.

La policia va poder recuperar el ganivet després que l’acusat el llencés sota d’un vehicle en acabar l’agressió.

A més de la pena de presó, la Fiscalia demana que l’acusat indemnitzi la víctima amb 14.000 euros (9.000 per les lesions i 5.000 per les seqüeles).