Un any d’inhabilitació a l’exalcalde d’Alcarràs per penjar estelades a les eleccions

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Pla mitjà de l'exalcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, atenent els mitjans de comunicació davant dels jutjats de Lleida, el 27 de setembre del 2021. (Horitzontal)

L’Audiència Provincial de Lleida ha confirmat la condemna a un any d’inhabilitació i 6 mesos de multa per a l’exalcalde d’Alcarràs Miquel Serra. El tribunal ha desestimat el recurs d’apel·lació de Serra i ha estat condemnat per un delicte de desobediència després de desatendre la Junta Electoral Provincial, que durant les eleccions de l’abril del 2019 li va requerir despenjar estelades d’una plaça pública i retirar una placa commemorativa del referèndum. De fet, Serra ja havia estat condemnat a tres mesos d’inhabilitació i una multa per haver obert el centre cultural ‘Lo Casino’ per al referèndum de l’1-O, quan era alcalde.

L’exbatlle, d’ERC, ha acusat l’estat de “persecució política” i ha titllat la pena de “desproporcionada”. Segons el republicà hi ha hagut irregularitats al requisit i ha assegurat que es tracta “d’una peça més de la causa general contra l’independentisme”.

“Per defensar la llibertat d’expressió em demanen 1 any d’inhabilitació per càrrec públic”, ha lamentat, i ha afegit que la condemna és per les seves “idees” i per “defensar la llibertat del país”.