Alcarràs celebra la XVIII Jornada Tècnica del Porcí amb èxit de participació i debat sobre els reptes de futur del sector

La jornada ha finalitzat amb un dinar de germanor al Restaurant Palermo, amb degustació de carn de porc, que ha servit per consolidar els vincles entre professionals i compartir experiències

02 d'octubre de 2025 a les 17:59h

Aquest dijous s’ha celebrat a “Lo Casino” d’Alcarràs la XVIII Jornada Tècnica del Porcí, una trobada de referència per al sector ramader que ha reunit productors, veterinaris, tècnics i representants institucionals per debatre sobre els principals desafiaments i oportunitats del sector porcí. L’acte ha estat organitzat per l’ADS del porcí d’Alcarràs i Torres de Segre, amb la col·laboració d’empreses i entitats vinculades al sector.

La inauguració ha comptat amb la participació de Joan Gòdia Tresànchez, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; l’Il·lm. Sr. Jordi Verdú i Paijà, diputat vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica; l’Il·lm. Sr. Jordi Castany i Camí, alcalde d’Alcarràs; i Jordi Dolcet Cabasés, president de l’ADS del porcí d’Alcarràs i Torres de Segre.

Durant la jornada s’han abordat qüestions clau com la importància de la qualitat de l’aigua per a la salut dels animals (Íngrid Seró, veterinària del GSP Lleida), els punts crítics en la recepció de garrins en granges de transició i engreix (Jean Paul Cano, assessor veterinari) i la gestió d’equips com a eina d’èxit (Laura Pérez Sala, veterinària i coach de Grup PorciNews).

Un dels blocs més destacats ha estat el dedicat als purins i les plantes de biogàs, amb ponències d’August Bonmatí (IRTA), Mònica Giménez (GAP, SCCL) i Àlex Bayo (Alcarràs Bioproductors), que han posat sobre la taula l’evolució, el maneig i les possibilitats d’aprofitament dels purins en el marc de la sostenibilitat.

La cloenda ha anat a càrrec de la Sra. Rosa Altisent Rosell, directora general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, juntament amb l’alcalde d’Alcarràs i el president de l’ADS del porcí.

La jornada ha finalitzat amb un dinar de germanor al Restaurant Palermo, amb degustació de carn de porc, que ha servit per consolidar els vincles entre professionals i compartir experiències.

Amb aquesta edició, la Jornada Tècnica del Porcí d’Alcarràs referma el seu paper com a espai de trobada i coneixement, contribuint a la millora contínua i a l’adaptació del sector als nous reptes de benestar animal, medi ambient i gestió empresarial.