Aitona reclama mesures per a la seguretat i viabilitat de la campanya de la fruita

El consistori sol·licita més recursos econòmics per als ens locals i que s’estudiï la possibilitat de vacunar preventivament tots els treballadors de la fruita abans de l’inici de la campanya.

Un pomer amb la fruita a punt. ACN

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha participat avui dimarts 12 de gener d’una reunió de treball telemàtica amb les administracions i sectors implicats en la recollida de la fruita amb l’objectiu de començar a planificar i coordinar la campanya d’estiu d’aquest 2021. En la trobada hi han estat presents la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, diferents consistoris del Baix Segre -entre ells, l’aitonenc-, sindicats laborals i patronals.

 

La campanya de la recollida de la fruita d’enguany estarà marcada novament -tal com va succeir el 2020- per la pandèmia de la Covid-19. Motiu pel qual, des de l’Ajuntament d’Aitona s’ha aprofitat la sessió d’avui per a traslladar a tots els agents implicats l’adopció de tres grans mesures que ajudin a vetllar per la salut i el benestar dels treballadors de la fruita i garantir la sostenibilitat i el funcionament de la campanya:

  • Estudiar la possibilitat, des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de vacunar preventivament, abans de l’inici de la recollida, a tots els treballadors que es desplaçaran fins al Baix Segre per a participar en la campanya. 
  • Dur a terme proves serològiques per a revisar la immunitat dels treballadors de la fruita. 
  • Dotar els ajuntaments del Baix Segre de més recursos econòmics per a fer front a la campanya. 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que «que es pugui recollir la fruita durant l’estiu és clau per a la sostenibilitat social i econòmica del nostre territori. No ens podem permetre el luxe d’un nou confinament com vam patir el passat juliol», i avança que «ara que ja sabem quins estralls és capaç de provocar aquesta pandèmia, és imprescindible unir esforços, millorar els canals de comunicació i actuar amb el màxim marge de maniobra possible per a garantir que la campanya es duu a terme amb les màximes garanties possibles».