L’Aeroport de Lleida-Alguaire acollirà la fira Lleida Air Challenge l’11 i el 12 de juny

El secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, ha explicat que el certamen pretén "reforçar el rol de Lleida com un referent d'aeroport industrial i de serveis, en la línia del canvi d'estratègia que es va plantejar fa uns anys"

La setena edició de la fira aeronàutica Lleida Air Challenge se celebrarà el cap de setmana de l’11 i 12 de juny en l’Aeroport de Lleida-Alguaire, després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia de Covid-19 i comptarà amb un centenar d’expositors.

El secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, ha explicat aquest dimarts en la Delegació del Govern a Lleida que la fira ha aconseguit “crear una dinàmica molt orientada a la professionalització“, segons un comunicat de la Conselleria de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat.

Gavín ha afegit que el certamen pretén “reforçar el rol de Lleida com un referent d’aeroport industrial i de serveis, en la línia del canvi d’estratègia que es va plantejar fa uns anys”.

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha subratllat que Lleida Air Challenge és l’única fira d’aquest àmbit a Catalunya i en l’Estat espanyol.

El certamen comptarà amb escoles de pilots, escoles de tripulants de cabines, empreses d’helicòpters, aeroclubs del territori, federacions aèries, empreses de fabricació i reparació d’aeronaus, escoles de mecànics, empreses de ‘new space’ i noves tecnologies aeronàutiques i de l’espai.

Una vintena d’empreses vinculades al sector de drons presentaran les seves experiències amb aquests nous vehicles de mobilitat aèria durant la fira en la qual estan previstes exhibicions i un taller per a nens i nenes perquè coneguin com funcionen els drons i la seva gestió en remot.