Activat el Pla d’actuació per prevenir efectes de les onades de calor a Lleida

La Paeria l'ha posat en marxa davant la previsió que es puguin superar els 37,7 graus al Segrià i es farà prevenció i seguiment dels col·lectius vulnerables

Protecció Civil ha activat el Pla d’actuació per prevenir efectes de les onades de calor sobre la salut davant la previsió d’altes temperatures aquest dimarts i demà dimecres al Segrià. El pla està en fase 2 davant la previsió que es puguin superar els 37,7 graus amb una perillositat moderada probable d’entre el 30 i el 70%, i demà dimecres hi ha una possibilitat superior al 70%. La regidoria de Polítiques per als Drets de les persones incrementa la prevenció i el seguiment als col·lectius vulnerables. El focus doncs, es posa sobretot en persones majors de 75 anys que viuen soles o en habitatges mal condicionats, nadons, discapacitats, persones amb malalties cròniques, amb risc de vulnerabilitat, que realitzin una activitat física intensa o que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure incloent activitats laborals.
Des de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones es prenen mesures com que l’empresa que presta el servei d’Ajut a Domicili a través dels seus treballadors informen de la previsió de temperatures així com de les mesures a prendre per evitar un cop de calor a les persones grans, malalts crònics o persones amb dependència que viuen soles.

L’empresa del servei de Menjar sobre Rodes informa mitjançant els repartidors del menjar o trucada telefònica, de les previsions d’onada de calor, així com de les mesures preventives que cal realitzar. Serveis com l’Equip de Serveis Socials Bàsics, Oficina d’Atenció Social Maranyosa, Servei d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (SAIA) i el Programa Gent Gran Proporcionen informació general de les mesures a prendre en cas d’onada de calor, vetllant especialment per tal que la informació arribi als col·lectius de risc en els que intervenen. I des del servei de Salut Pública de l’Ajuntament es fa l’intercanvi d’informació amb la Regió Sanitària de Ponent per analitzar els indicadors que poden veure’s afectats en una situació de risc de calor.

El Pla inclou la participació dels diferents departaments municipals: Salut Pública, Benestar Social, Participació Ciutadana, Protecció Civil i representants de l’ICS i CatSalut.