A judici l’acusat d’injuriar per Internet un Mosso mort en un accident a la Fuliola

Un altre noi, menor d'edat, jutjat pels mateixos fets va ser condemnat pel jutjat de menors però l'Audiència el va absoldre en fer prevaldre la llibertat d'expressió

El jutjat penal 1 de Lleida acollirà dimarts 11 de juliol a les 11.30h el judici a un jove de 22 anys, D. P. E., de nacionalitat espanyola i veí de Lleida acusat d’injuriar per Internet un mosso d’esquadra que va morir en un accident de trànsit a la Fuliola a finals de 2014. ‘A prendre pel cul, Mosso, un menys’ o ‘No sento res, més aviat menyspreu’, són algunes de les expressions que va escriure a les xarxes socials. La fiscalia demana que se’l condemni a pagar una multa de 4.200 euros per un delicte d’injúries. També va escriure frases considerades delicte d’injúries greus per la fiscalia un altre noi, menor d’edat, que va dir a través de les xarxes socials que no sentia pena per la mort del mosso. Tot i que el jutjat de menors el va condemnar per aquests fets a set mesos de feines socioeducatives, la seva defensa va recórrer la sentència i L’Audiència de Lleida, tot i qualificar de ‘reprovables’ els fets, va decidir absoldre’l i arxivar el cas en fer prevaldre la llibertat d’expressió.
Tots aquests comentaris a les xarxes socials feien referència a l’accident mortal d’un Mosso d’Esquadra de 42 anys, veí de Lleida, el 31 de desembre de 2014. El policia es trobava amb la seva companya de 40 anys, que va resultar ferida de gravetat, a l’interior del vehicle patrulla aturat en una benzinera de la C-53 a Boldú, una població que pertany al terme municipal de La Fuliola (Urgell). Per causes que es desconeixen, un cotxe, conduit per un veí de Balaguer, va sortir de la calçada i es va estavellar contra els cotxe policial.