800 escolars inauguren la 7a edició del Festival de Pasqua de Cervera

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El Gran Teatre de la Passió ha estat escenari avui de l’estrena de la setena edició del Festival de Pasqua de Cervera. 800 alumnes de diferents centre educatius de La Segarra han assistit a l’espectacle representat per la companyia Vaivé amb Brodas, una proposta que ha combinat la música tradicional amb la dansa contemporània com el hip-hop. A l’espectacle hi ha participat sis músics que han cantat i tocat instruments clàssics, tradicionals i també singulars com el trombó, el saxo, la tenora, el tible, el flabiol, el sac de gemecs, l’acordió diatònic, el fiscorn o la tarota; tots ells, instruments amb una forta arrel catalana. Els músics han estat acompanyats de quatre ballarins de hip-hop en una proposta que significa una fusió entre la música tradicional, la clàssica i moderna i també la música urbana. Un viatge des del Barroc a la música actual en arranjaments de Pep Moliner.

  El nou director del Festival, Josep Maria Sauret, ha explicat que enguany s’han marcat la ”fita” ja assolida de fer encàrrecs d’idees i produccions pròpies ”fetes expressament” pel festival. Sauret vol donar un nou impuls al certamen per tal que continuï ”sent un referent de la música clàssica catalana però amb molta més projecció”.

  La propera cita amb el Festival de Pasqua serà dissabte dia 8 d’abril amb la descoberta de l’Església de Sant Domènec, a la una de la tarda, on també s’aprofitarà per presentar al públic la programació d’aquesta edició. A la nit, a les nou, tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de Cervera el concert de ‘Les noves veus corals’, a càrrec del Cor infantil Amics de la Unió i els Cors del Conservatori de Cervera. S’hi podran escoltar les ‘Cançons Nocturnes’ de Bernat Vivancos i obres de Josep Vila i Casañas.

  Aquesta és precisament una de les producció pròpies del Festival de Pasqua, aposta de la nova direcció, amb els Cors infantils del conservatori de Cervera que col·laboren en el concert amb cançons que cantaran conjuntament amb el Cor Infantil Amics de la Unió. Segons Sauret, aquestes són idees que ”ens satisfan perquè comuniquen Cervera amb el territori i les entitats punteres del país a través d’iniciatives pròpies”.

  Sauret també ha destacat l’Homenatge a Beethoven a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, el proper dijous, el títol de la Simfonia a 4 parts en Mi Major (1877) que el compositor català Bernat Calvó Puig i Capdevila (1819-1880) va composar el 1877. Aquesta simfonia va ser creada per reivindicar la figura de Beethoven en una època en què a Catalunya no havia estat interpretat.

  El Festival de Pasqua que comença aquest dijous s’allargarà fins al 16 d’abril i comptarà amb artistes com Arianna Savall amb Hirundo Maris o un concert amb l’orgue, construït per Francisco Tepatti l’any 1895, una de les joies musicals de la comarca que tindrà el seu protagonisme diumenge a la tarda a l’Església de Sant Agustí a càrrec de Miquel González i la soprano Marta Mathéu. L’organització de Festival ha posat a la venda 3.550 entrades i el pressupost és de 78.000 euros.