Tres noves propostes aquest cap de setmana dins la 29a Mostra de Lleida

Puffy & Didí amb “Skala Kadabra”, dissabte, i “Yerma” de Gatzara, diumenge, completen la programació

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El Mag Adriaco amb el seu espectacle “La màgia de Broadway”, l’humor de Puffy & Didí amb “Skala Kadabra”, Gatzara amb “Yerma”, són les tres propostes per a aquest cap de setmana al Teatre Municipal de l’Escorxador en el marc de la 29a edició de la Mostra d’arts escèniques Josep Fonollosa “Fono”.

La companyia Mag Adriaco, nascuda l’any 2008 per crear, produir i representar espectacles de màgia, així com conferències, oferirà un espectacle que combina la màgia amb els millors musicals de Broadway i les pel·lícules de Hollywood. El públic podrà viatjar fins a Broadway des del seient del teatre amb una experiència única amb efectes visuals i tècnics espectaculars per recrear els millors números musicals de la història. Un espectacle amb il·lusions de gran format i que combina l’ús de les tecnologies amb el públic. Així doncs, és important que, a diferència d’altres espectacles, porteu al damunt el vostre telèfon mòbil.

“Skala Kadabra” és un espectacle conduït amb molt d’humor per 2 personatges que intentaran comunicar-se amb el públic però sense dir cap paraula. Una aposta i proposta que requerirà del molta màgia per gaudir de les peripècies i l’aventura que suposa la creació  en directe d’una escenografia que us “parlarà”  amb gags, formes i sorpreses en directe i que no us deixaran indiferents. Creada l’any 2002, la companyia de Puffy & Didí col·labora amb entitats i iniciatives socials i desenvolupa propostes artístiques entorn al món del clown i l’animació basada en l’humor com agent terapèutic.

Gatzara, un grup de teatre creat l’any 2013, porta “Yerma” en què per a la protagonista ser mare significa l’autorealització plena, però el seu marit ni vol ni pot ser pare. En aquest drama es viurà com la protagonista lluita contra el seu conflicte intern, les seves expectatives, les pors i el seu ideal de vida.

Venda d’entrades a taquilla del Teatre Municipal de l’Escorxador. De dilluns a divendres (no festius) de 17.00 a 20.00 h. Dimarts i dijous de 10.30 a 12.30 h. Funcions en cap de setmana o festius: una hora abans de la representació.

Venda d’entrades en línia a teatreescorxador.com

Propers espectacles

Magraners a escena amb “Història d’un cavall”, “El vestido rosa” de Yin Teatre, “”Virus? No, gràcies! De S.O.M de Teatre, “Miracle al convent de Santa María-Juana del Grup Assaig La Mercè, “L’herència” de Sake Teatre i “Elisabet i Maria” de l’Agrupació Teatral Toar, són els propers espectacles programats per a aquesta 29a edició, que se celebra al juny, després que la Paeria proposés el canvi en el calendari, ja que tradicionalment es realitzava entre els mesos d’octubre i desembre, amb l’objectiu de donar més visibilitat a aquest aparador de creacions artístiques locals que va arrencar el 1992.

La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono” va arrencar l’any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l’Ajuntament de Lleida com les companyies van convenir donar-li la forma de concurs, amb la qual cosa, hi havia un grup guanyador. Eren les mateixes companyies qui anaven a veure tots els espectacles que s’hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.

L’any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l’Escorxador i la conseqüent creació per part de la Paeria d’un Departament d’Arts Escèniques, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d’aquest teatre. És llavors quan s’abandona el format concurs i s’obre a tots els grups de la ciutat.

Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la creació escènica des d’un punt de vista comunitari i social.

El nom que té avui dia, el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, en “Fono”, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006.

La Paeria recupera la Mostra aquest 2022, després que no s’hagi pogut celebrar ni en el 2020 ni en el 2021 amb motiu de la pandèmia sanitària de la COVID-19.